Tilos a farsang a Dürerben

// 2020-02-02

Hálisten, tartunk már ott a télben, hogy egyre több farsangi bulit írnak ki a partyszervezők, az egyik első ezek közül pedig a Tilos Rádióé a Dürerben, február 8-án, szombaton.

A hajdani Tilos-partyk máig legendásak (Pecsa, Royal…), a maiak pedig egyszerűen holtbiztos választások, és magabiztosan eklektikusak. Így lesz jövő szombaton is, mikor mind a négy düreri helyszínen más zenében fürödhetünk, sőt a négy közül legalább háromnál helyszínen belül is többféle műfaj várja a közönséget.

Az események este 8-kor két helyszínen kezdődnek. A nagyteremben ekkor kezd a Döbbenet, az intellektuális punkot, avagy pamfletpunkot toló, óbudai zenekar. Fél 10-kor követi őket a Tudósok, dr Máriás „ősi” együttese, mely maga az ekletika: alterrocktól a punkon, a dzsesszen, a drum’n’bassen át a funkig mindenből merítenek, előadásaik performanszjellegűek, egyesek szerint egyenesen költemények.

Utánuk, 11-kor érkezik a Zuboly Busa Pistával; ennek is megpróbáljuk felsorolni, hogy milyen stílusokat kavarnak: nos, náluk van népzenével leöntött pop meg rock, klasszikus zenés hiphop, szving, és drum’n’bass itt is. Ők maguk brokenetnónak, agrár-hiphopnak, etnodzsessznek, meg folk’n’bassnak nevezik, amit csinálnak. Átállás után hajnalig Palotai pakol, a kiírás szerint is eklektikszettet, míg az átállások alatt, tehát a koncertek közben tombola lesz, mint majd’ minden Tilos-bulin/eseményen.

Fílinges nyári Zuboly-koncertvideó a Dürerből a közönségből

A Dürer középső, folyosóról nyíló termében csak 9-kor indulnak a dolgok, viszont itt is punkkal, de a legkevésbé sem pamfletpunkkal – az estét a Lopunk nyitja. Ugyanezen a punkos vonalon mozogva fél 11-kor követi őket a Flash, ami után viszont élesváltás várható: a Beat Safari drum’n’bass-csapat veszi át a hatalmat a színpadon éjfélkor, amikor zárásig neurofunkos, oldschoolos, liquidfunkos (amúgy ez az ív a drum’n’bassen belül ugyancsak maga az eklektika, tekintve, hogy a neurofunk egy kőkemény, gyors és vad alstílus, míg a liquidfunk sokkal lájtosabb, hovatovább unalmasabb) szkreccs-liveactet tolnak, Beatrain, Darth P., Magematix, Sldr, Konor, Damien és Kalmarow.

Mindeközben a sarki kisterembe is jönnek majd a punkok, fél 9-től. Ekkor érkezik a Bozo, akiknek érdeklődési körük igen szimpatikus, ahogy a Facebook-oldalukon írják:

„szex, pia, buli, zene meg a földrajz”,

amit pár sorral lejjebb meg is erősítenek, miszerint

„a legcsodeálisabb PRunger (punk+grunge+alter) zenekar az ÚrÁnuszról”.

Háromnegyed 10-kor aztán az experimentális pop-rockban utazó Verőköltő foglalja el a színpadot, hogy aztán 11-kor átadják a helyüket a helyszín talán fő fellépőjének mondható Üllői Úti Fuck. Itt éjjel 1-kor kezdődik a dj-buli az Elevated Crew-val, vagyis Vanisszal, Perrinnel, Slankival és Mentaliennel, akik a kiírás szerinta „organic-street-urbanhouse-bootytech” stílusokban táncoltatnak majd.

A kertben pedig végig dj-buli lesz a jól bevált Mustbeat Crew-val már este 8-tól. Clairvo, Voison, Sam Starion és Kisszanto a Dubszékháztól breakben, funkban és ghettofunkban. Nagyon nem mellesleg a dj-bulikra éjféltől érvényes féláras partyjeggyel is be lehet jutni. Amúgy az elővételes jegyek várhatóan el is fogynak hétfőre, és onnantól már csak teljesárúakat leet majd kapni, de azt csak korlátozott számban. Vagy lehet nálunk nyerni:

Melyik évi Tilos-maraton előtt hirdetett dizájn-ötletparádét a Tilos Rádió? (Segítség akkori cikkünkben, a helyes válasz: 2011.)

A megfejtéseket február 5-én, szerdán este 10-ig vártuk, a jatek@koncertblog.hu-ra Tilos-farsang tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Hadray Attilát és Mátyás Lillát, akik ingyen mehetnek a február 8-i, szombati Tilos-farsangra, a Dürer Kertbe. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

(A borítóképet a Flash zenekar szenzációs weboldaláról vágtuk ki.)

Cikkünk az elmúlt és a következő tíz évünkről: