Koncertblog 4.0 – a húszas évekre

// 2020-01-28

A Koncertblog több mint 10 éves sztorija negyedik fázisába érkezett – új otthonunk a PS Online, ahol minden eddiginél jobb lehetőségeket kapunk.

A Koncertblog 2009 őszén zenei műfajonkénti rovatokkal, afféle “alblogokkal” indult: külön szekciónk volt a rockzenére, az elektronikára, a popra – ez volt a Koncertblog 1.0. Majd egy évvel később az akkori Origo épp induló Postr nevű blogszolgáltatására mentünk át, ahol kiemelt blogként szinte folyamatosan címlapon, tehát az Origo.hu-n szerepeltünk nagyon jó helyeken. Ekkor vágtunk bele az úttörő technológiát épp akkor elterjesztő, magyar kötődésű Ustream kiemelt partnereként a koncert- és party-előközvetítésekbe. Ezzel akkor valódi úttörők voltunk Magyarországon, volt olyan közvetítésünk, az első X-Faktor arénás nagykoncertjéé, amit 120 ezren néztek! 2012-ig közel száz élőközvetítést valósítottunk meg.

Ez a 2.0-s időszak lett a leghosszabb, egészen 2018 tavaszáig kitartottunk az akkorra már erősen propagandát toló Origón, és az időközben Reblog nevet felvevő blogszolgáltatásán. Ekkor kaptunk lehetőséget a HVG Eduline oldalától, ahol annak alrovataként üzemelve folytattuk a tartalomgyártást. Ezt a tavaly decemberig tartó időszakot nevezzük Koncertblog 3.0-nak.

Mivel a HVG/Eduline-nal való együttműködés nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, új helyet kerestünk, amit a korábban Iko Digitalként, tavaly június óta pedig PS Online-ként működő portfólión találtunk meg.

A Koncertblog 4.0 sokkal több cikket, frissülést, kis és nagyanyagot jelent, és lesznek átvételek portfóliópartnereinktől: a játékoldal Metabrótól, a női tematikájú Ragazzétól, a férfiasabb Nuustól, a nagy híroldaltól, a Propellertől, és talán olykor az egészséggel-betegséggel foglalkozó Napidoktortól és az egyik, ha nem az első magyar gasztroblogger, Mautner Zsófia oldaláról, az Ízeséletről is (portfóliópartner még a pénzügyi it-val foglalkozó Fintechradar).

Nagyszabású és hosszú távú zenehasználati felmérést indítunk, minek kapcsán a nyereményjátékaink is teljesen átalakulnak, egyben megszaporodnak. Akárcsak exkluzív zenéink a Koncertblog Session sorozatban és a Mixcloud-csatornánkon.

A felméréshez kapcsolódóan tartalompartnerségi megállapodást kötöttünk a digitális zenepiaccal hosszú évek óta szakértő módon foglalkozó Muzzak bloggal. Keresünk és tervezünk továbbá olyan tartalompartnert is bevonni hasonló együttműködésbe, mely zene- és hangtechnikával foglalkozik a Muzzakhoz hasonló szinten.

Az egyik legrégebb óta folyamatosan működő zenei oldalként mostani 4.0-s megújulásunk része még egy hamarosan induló szerkezeti és arculati megújulás – ezt a sok új tartalmat, a sok napi frissülést a blogformátum már nem tudja hatékonyan kiszolgálni, elkezdünk hát portálosodni is.