Két év után visszatér a 20 éves Forever Psychedelic, az egyik legrégebbi partysorozat

// 2021-11-16

A szinte rezidensnek számító Tristannal és a hitech sztárjával, Technical Hitch-csel.

A Forever Psychedelic kétségkívül a legrégebb óta futó hazai goaparty-sorozat, de az összes elektronikus zenei stílust is figyelembe véve is ott van szerintünk azon három legrégebbi között, amiket minden évben megtartanak. Az ideit a Goa.hu és a The Cosmic Hug szervezi.

Mi is sokszor, egészen konkrétan négyszer írtunk róla: először 2014-ben, amikor – ahogy akkor fogalmaztunk – “ordas lineupot” kanyarítottak a szervezők, akkor is a brit Tristannal, illetve Ace Venturával és Megalopsy-jal.

Majd egy év kihagyás után három egymást követő évben mindig ajánlottuk: 2016-ban megint Tristan jött, csak épp Avalonnal kiegészülve. Egy évvel később a sorozat alapítóját (aki nemhogy nem lép föl az idein, de formációja, a szintén húszéves Psybaba a szervezők között sincs már), Jirzijt is meginterjúvoltuk. Ekkor volt a széria 16 éves, vagyis most már a 21. évét tapossa a mindig novemberben megtartott (kivéve, ha nincs betiltva minden, mint tavaly a koronavírus-járvány miatt) buli. Aztán ’18-ban megint Ace Ventura és dark-vonalról Mimic Vat tette tiszteletét, és erről írtunk legutóbb. A ’19-est kihagytuk, tavaly pedig nem volt, ugye.

Úgyhogy az egyik headlinerről, a világ talán vezető psytrance-kiadójának nevezhető Nano Records-os Tristanról már sokat írtunk, például azt is, hogy a stílus egyik legnépszerűbb dj-je világszerte. Az biztos, hogy most is oltári bulit rak majd, és arra tippelünk, hogy igazi profiként meghallva az idők szavát a korábban rá jellemző fullonos hangzást kissé be fogja keményíteni, elmozdulva nightpsy-os irányba – aminek már előre nagyon örülünk.

A másik headliner eleve a keménységéről híres, ami akkor is alapvető nála, ha annak a népszerűbb vonalát húzza. Az izraeli, Alice D Records-os Technical Hitch dallamos, sokszor énekkel lazított és mélyített hitech-zenéje a műfaj legnagyobb sztárjai közé emelte.

A Forever Psychedelicet most először rendezik az új, népligeti Cinema Hallban (a Városliget melletti Dürer Kert után). Az egy helyszínes buliban a két külföldi mellett a magyar élvonalat a radiozorás, Sangoma Records-os Tsubi képviseli, de a többi név is ígéretes a lineupon: együtt zenélt majd a Goa.hu-s Danger és Boohna, illetve Toge és Yury. Ám a buli előtti kedden jött a hír, hogy Danger és Yury betegség miatt nem tud menni, hanem Danger helyére a SUN Festival-os Oleg ugrik be Boohna mellé. A helyszínt a Public Beta Deco csapata díszíti föl.

A bulira 5000-es, 5500-as és 6000-es jegyek vannak már csak (a 4000-esek és 4500-asok már elfogytak). Bejutni természetesen magyar vagy uniós védettségi igazolvánnyal lehet. Ám aki velünk játszik, ingyen is bejuthat:

Játék

Hogy tudták behúzni a sztár-dj Dimitrit 2001-ben Jirzijék az első Forever Psychedelic bulira headlinernek? (Segítség 2017-ben Forever Psy-ajánlónk középtáján, a helyes válasz: Roopak segítségével.)

A megfejtéseket november 19-én, este 6-ig vártuk Forever Psy 20 tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra. A helyes megfejtést küldök között két nyertest választottunk: Salamon Krisztinát és Zalai Istvánt, akik ingyen mehetnek az aznap esti Forever Psychedelic partyra, a Cinema Hallba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Nyári emlékek: