Játék az élet – játssz velünk, hogy ingyen bulizhass október 23-án!

// 2021-10-16

Az Y-Production és a Dance Moment október 23-i nagy goaünnepén egészen komoly külföldi headlinerek lesznek – mind a három teremben. Pardon, csarnokban.

Október 23. idén szombatra esik, szóval az extra szabadnap okozta plusz örömről ezúttal le kell mondanunk, cserébe vastagon kárpótolnak egy igazán veretes lineuppal. A bulinak az egykori Dürer Kert hozzávetőleges méreteivel rendelkező Arzenál ad otthont a Soroksári úton, ami lehetővé teszi, hogy végre háromtermes őrület legyen, ahol a psy szinte minden árnyalata külön termet tölthet meg partyzókkal.

Bár az Arzenál esetében találóbb a csarnok, úgyhogy minden csarnoknak megvan a maga első vonalas headlinere, de a magyar fellépők is magas szinten jegyzettek. Ha hozzátesszük, hogy a nyár elején végre magunk mögött karanténidőszak nem a partyzásnak kedvezett, hanem a studiózásnak, akkor egyértelműnek tűnik, hogy komolyabb mennyiségű zsírúj zenét is hallhatunk majd, ezúttal is Void hangrendszerről. A tánctereket pedig a Zumart és a Dharmatronic csapatai öltöztetik át.

A progresszívrészleg nagy dobása a svéd Metronome, aki leginkább a Blue Tunes kiadónál tevékenykedik. Viszonylag régi motorosnak számít, nagyjából a kétezres évek elején kezdett producerkedni, majd pár évvel később remeteéletet kezdett, és minden idejével azon dolgozott, hogy a szerinte kissé megfáradt és kiszámítható progresszív-psytrance hangzását valahogy megreformálja.

Az erőfeszítés eredményéről a 2013-ban megjelenő Rise Above című ep-jével számolt be, ami már a Blue Tuneson jelent meg. Groove-os, dallamos zenéjére saját bevallása szerint Phaxe volt a legnagyobb hatással. Szettje feltehetően nyári naplemente-hangulatot varázsol majd bele az őszi éjszakába. Itt főleg az egyik szervező, az Y-Production dj-i, azaz Hruscsov, Psyletzky, Yuri, Psytom, Tiaen, Attika, illetve a SUN Fest-es Oleg játszik majd a svéd mágus előtt és után.

A nightpsy-terem külföldi húzóneve a Szlovéniában élő macedón Kala, a Forestdelic Records alapítója. A kiadót 2011-be hozta össze, és akkor még elsődleges céljuk a partyszervezés volt. Aztán hálistennek az is hamar kiderült, hogy igazán remek érzéke van a zeneírásoz is, így nekiállt ezt vonalat is erősíteni, aminek az eredménye az az egyedi és meghatározó hangzás, amit túlzás nélkül hívhatunk Forestdelic-soundnak.

Mesélős, tekergős, szórakoztató szettjeivel immár ő és a kiadó kihagyhatatlan a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadáról is. Játszott már Budapesten, az első Labirythm-bulin, ahova kiadóbeli cimborája, Dr Space meghívására jött, illetve Ozorán is megfordult az évek alatt, továbbá zenélt még 2019-es Epochán, ennek kapcsán hosszabb interjút csináltunk vele:

Ebben a teremben is erős fel- és levezetés lesz: a szintén forestdelices, Space aka Boogie Knight (ezen a néven nemrég debütált a kiadónál mint producer), Tsubi, Tárák (a másik szervezőtől, a Dance Momenttől), Billuminati és Alphakey zenélnek majd.

Ezen az estén a hitech-hívők is megkapják a magukét, az ő szórakoztatásuk fő felelőse a Kamino Records-os Mimic Vat lesz Portugáliából. Ő 2008-ban kezdett zenével foglalkozni, és 2011-től lépett föl ezen a néven. Szettjeinek fontos ismérve a játékosság, mind a hangok, mind a tempó tekintetében. Az összes ismert fesztiválon zenélt már, Ozorától a Masters of Puppetsen át a Psycircusig, és az összes nagyobb, hitech-ben utazó kiadónál volt megjelenése, a Kaminótól az Alice-D-ig. A hitech-terem további fellépői is topligás játékosok: Mala’kak, Alien Hardware, Insector, Varázsló, Napra és Ronin gondoskodnak majd a nyugalom hiányának fenntartásáról

Jegyek elővételben 5000-ért még kaphatók, igencsak korlátozott számban, de ha ezek elfogynak, valamennyi lesz még, valószínűleg a helyszínen is, de már csak egy ezressel drágábban. De nekünk van két párosjegyünk, amit szívesen kiosztunk az olvasók között!

Játék

Mi Kala álma? (Segítség a vele készült interjúnk vége felé.)

A megfejtéseket október 23-án délig várjuk a jatek@koncertblog.hu-ra Game of Life tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Game of Life partyra, az Arzenálba. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a buliba bejutás módját.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Nyári emlékek: