Áldozd föl, repeszd meg a táncteret

// 2021-09-05

Minden adott, hogy a szeptemberi 11-i terrortámadások 15. évfordulóján, tehát most szombaton végre azok a psytrance-erek is menjenek egy nagyot egy virtigli nightpsy-rituálén, akik unják a diszkóprogit és a lakodalmas-mulatós fullont: várhatóan ideális, késő nyári idő, ami lehetővé teszi a szabadtéri bulizást, veretes külföldi fellépő és méltó magyarok.

Az észak-macedón Darko Velkovski 1997 körül ismerkedett meg a goával, ami annyira meghatározó találkozás volt számára, hogy három évvel később máris elérkezettnek látta az időt megmutatni a saját vízióját erről a kapcsolatról. Eleinte dj-zett, ami mellé hamar bejött a zeneírás is, és a Fobi nevet is már 2002-ben kezdte bevezetni a szcéna köztudatába, ám első komplett albuma csak 2009-ben jelent meg.

Azóta viszont meglehetősen termékeny, minden évben minimum egy ep-vel, de jellemzően inkább teljes albummal jelentkezett. Ezek többségét 2011 óta a saját labelje, a Green Wizards Records alatt adta ki. Fresh for fhe Wicked című, legfrissebb anyaga kifejezetten friss, egy hónapja sincs, hogy megjelent (augusztus 8-án).

Recsegős-pattogós, darkosan telt nightpsy-szettje pénteken az Y-Production saját helyén, a csepeli BPM Factory szabadtéri részén várhatóan megrepeszti a frissen fullosított táncteret, tekintve, hogy a bpm-adat minimum 150, de inkább 160, sőt helyenként akár annál több is lehet.

Időrendi lineupot még nem láttunk (a cikk vasárnap esti kikerülésekor) az eventen, de a többi fellépő természetesen megvan: játszik a társszervező Y-Production feje, Hruscsov, illetve ugyaninnen Attika; az ozorai nagyszínpad programjának kialakításában is fontos szerepet játszó, Forestdelic Records-os Dr Space (aki nem mellesleg Boogie Knight néven jelentet meg mostanában frenetikusan fröcsögő saját zenéket); a másik szervező, a Dance Moment képviseletében Tárák; valamint Gahabbi (Hypnotique Recordings) és Pollux (World People Prod) is. A hangrendszer szokásosan Void lesz, a dekort pedig – szintén szokásosan – a Zumart rakja össze.

Játék

Hogyan nyomja a pszichedelikus tánczenét a Takkra, az Y-Production legutóbbi buliját nyitó zenekar? (Segítség akkori ajánlónk középe táján található, a helyes válasz: “igen szuggesztíven”.)

A megfejtéseket szeptember 11-én, szombaton délután 3-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Fobi tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertes választottunk: Horváth Lászlót és Lass Andreát, akik másodmagukkal ingyen mennek a szombat esti Indian Summer Ritual with Fobi partyra, a BPM Factoryba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Tankcsapdára is járunk: