Interkontinentális szópárbaj a hazug dj és a korrekt szervező között

// 2020-03-29

Folytatjuk a tegnap kezdett sztorit a lehúzó és hazudozó amerikai sztár-dj és a korrekt kis magyar partyszervező csapat purparléjáról.

Tegnap bontakozott ki kontinentális szópárbaj az amerikai sztár-dj, Kenny Larkin és a budapesti Lava Lava szervezőcsapat között, amiről két cikket is közöltünk:


Ebben írtuk meg, hogy a Lava Lava közzétette, Larkin “lelépett” a pénzükkel, amit a tegnapra leszervezett, de persze elmaradt bulira utaltak neki gázsiként; állítólag elköltötte már.


Ebben a cikkben pedig közöltük Larkin válaszát, melyben alapvetően nem tagadja a történteket, csak árnyalni próbálja a képet.

Fontos fejlemény az ügyben, hogy a Lava Lava nagyon komoly gesztust tett a közönsége felé, mutatjuk bejegyzésük lényegi részét (maga a bejegyzés, teljes szöveggel itt van):

Elmondhatatlanul jól esik, hogy a támogatásotokról biztosítottatok bennünket, és rengetegen felajánlottátok, hogy nem kéritek vissza a jegy árát. A Lava Lava-board arra a döntésre jutott, hogy (ebben a nehéz helyzetben főleg) meg kell becsülni a tökéletes közönségünket, így arra jutottunk, hogy a felajánlásaitok ellenére mindenkinek automatikusan visszautaljuk a jegyek árát, akkor is, ha ti önként lemondtatok róla. A RA (Resident Advisor – a szerk.) és a Cooltix tájékoztatása alapján ez 15 napon belül meg fog történni.

És mit viszont-válaszoltak Larkinnak? Először is leszögezik, hogy a szerződésük alapján nem kötelező új dátumra tenni a bulit, de ők ennek ellenére először ezt szerették volna. Azzal, hogy ez esetben is utalja vissza a pénzt, és majd fizetnek megint, ahogy az szokás, pár héttel az új időpont előtt. Hogy miért kérték vissza a pénzt, azzal magyarázták, hogy fogalma se lehet senkinek, mikor lehet újra bulikat tartani, és erre a teljesen bizonytalan időre nem akartak kölcsönözni neki.

Ismét hangsúlyozták, hogy két hétig keményen dolgoztak, e-maileztek a helyzet normális rendezésén, de Kenny Larkin nem működött együtt, hanem csak azt mondta, hogy már elköltötte a pénzt. Így nem volt más választásuk, mint végleg lemondani a bulit a vis maiorra hivatkozva, amihez szerződésbe foglalt joguk volt. Újra rögzítették azt is, hogy a jogi lépéseket is megtették az ügyben.

Mindezzel sok újat nem mondtak, sőt, igazából semmi újat nem mondtak, viszont ennek a threadnek egy másik kommentjében, pár részletet tisztáznak. Például cáfolják, hogy Larkin budapesti repülőjegyre költhette a pénzt, ahogy állítja. Az első részletet március 4-én, a másodikat pedig 10-én utalták el neki, de mivel másnap délután bejelentették a hazai rendezvények betiltását, és lemondták a bulit, ő már nem vett repülőjegyet.

Ráadásul azt is írják, hogy mindezt az ügynöksége, a Dskonnekt (mely egyébként egészen komoly portfólióval rendelkezik: Speedy J, Maceo Plex, dj Hell, Dominik Eulberg, Gus Gus, Hardfloor, John Aquaviva, Kevin Saunderson, Marco Bailey, The Advent – hogy csak “néhány” bombanevet említsünk) is megerősítette.

A témával foglalkozó első cikkünkben feltettük a kérdést, amit persze közvetlenül a Lava Lavának is, mire alapozzák egész pontosan, hogy Larkin, miközben azt állítja, nincs pénze, drága zenetechnikai eszközöket vásárol, mert a kép, amiben leleplezik a sztorit, egy tavaly nyári Twitter-bejegyzésé, és azt mutatja, hogy Larkin új Moogja nem fér a Porschéjébe. Azt válaszolták, hogy egy múlt pénteki Instagram-posztjában láttak frissen vásárolt, drága cuccot, de közben Larkin priváttá tette az Instáját.

Persze tegnap egyből kértük, hogy követhessük, és talán mondanunk sem kell, hogy azóta sem engedélyezte, ami már önmagában sem túl jó üzenet. De megmutatták egy egy héttel ezelőtti Twitter-videóját, amiben arról értekezik, hogy hány eszköz fér a Porschéjába – négyet mutatott, melyek közül legalább három tényleg nagyon drága cucc.

Egyelőre itt tartunk, de ha bármi lesz még, ígérjük, hírt adunk róla! Nyitóképünk egyébként Larkin négy nappal ezelőtt Facebookra kirakott képe, amihez olyasmit írt, hogy ő így karanténozik.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




A csúnya sztori utánra itt egy biztató cikk: