Titokzatos dal nyolc év után

// 2020-03-29

Bob Dylan új dala a 2020-as év egyik nagy meglepetése, Murder Most Foul szövege egyfajta elmélkedés John F. Kennedy 1963-ban történt meggyilkolásáról és a hatvanas évek Amerikájáról.

Hálás üdvözlet a rajongóimnak és követőimnek azért a támogatásért és hűségért, amelyet az évek során kaptam tőlük. Ez egy kiadatlan dal, nemrég rögzítettük, és talán érdekesnek találjátok – idézte Bob Dylant a BBC.

A 78 éves, irodalmi Nobel-díjas sztár nem árult el többet a dalról, de a “dylanológusok” máris megállapították, hogy 16 perc 57 másodperces időtartamával ez az énekes eddigi leghosszabb szerzeménye.

A hangzást zongora, hegedű és ütőhangszer elegye adja, az összetett szöveg megfejtése nem egyszerű, tele van célzásokkal az amerikai politikára, a pop- és a klasszikus kultúrára is. Például utal a Rémálom az Elm utcában című filmre, Shakespeare A velencei kalmárjára, a Beatles I Want to Hold Your Handjére, Billy Joel Only the Good Die Youngjára. Az utolsó öt percben Dylan kedvenc zenéit sorolja, elhangzik Stevie Nicks, Nat King Cole, az Eagles, Stan Getz és Charlie Parker neve, Cole Porter Anything Goesa, Beethoven Holdfény szonátája.

Aktuális információ Bob Dylanről, hogy év elején derült ki, Freddie Mercury és Elton John után most Bob Dylan életét is filmesítik. James Mangold filmjében Timothée Chalamet alakítja a művészt.


A Nuus cikke nyomán


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Dr. Zoidberg is politizált a tegnapi Szívesenben: