Itt van a magyar szervezők által pénzlenyúlással vádolt amerikai sztár válasza

// 2020-03-28

Kenny Larkin nem sokat várt a válasszal, pár óra után megírta a Facebookjára.

Alakul a sztori a magyar Lava Lava partyszervező csapat és és Kenny Larkin amerikai dj-sztár között: délután mi is megírtuk, hogy Larkin nem hajlandó, illetve állítása szerint nem tudja visszautalni a pénzt, amit a ma elmaradt budapesti fellépésére küldtek neki a szervezők hetekkel ezelőtt. A szervezők kéthetes levelezés után döntöttek úgy, hogy nyilvánosságra hozzák, hogy Kenny Larkin mennyire inkorrekt.

Persze a nyilvánosság elérte magát az amerikait is, aki nem sokkal később Facebook-oldalán reagált. Elismeri, hogy kapott pénzt előre (amúgy nyilván, másképp lehetetlen leszervezni egy szintű sztárt), de azt mondja, csak a felét, és a másik felére még ő adott türelmi időt. Azt is írja, hogy mint mindenki, a pénzt elkezdte költeni, számlákat fizetett be belőle például, meg repülőjegyet vett. Aztán a múlt héten megkapta a pénz másik felét is, mire beütött a koronapara. Ekkor már állítólag beszélgették az ügynökével, hogy mi legyen a leszervezett fellépéseivel, aki az utolsó pillanatig ragaszkodott hozzá, hogy ne mondják le azokat.

Azt írja, múlt hét elején lemondták (mondjuk nem világos, hogy múlt hét elején, tehát március 16-17-én mit kellett még egyáltalán lemondani, mikor ekkorra már közel egy hete be voltak tiltva a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények is), és új időpontot javasoltak egyeztetni a budapesti bulira. Állítása szerint erre a Lava Lava nem volt volt hajlandó, hanem a pénzt követelték vissza. Elismeri, hogy erre azt mondta, nem tudja már visszautalni, de nagyon rajta lenne egy új időponton. Mint írja, ebben a helyzetben neki is, mint mindenkinek, minden egyes fillérre oda kell figyelnie, mert ki tudja, mit hoz a jövő.

A Lava Lavát a hírneve tönkretételével, lejáratókampánnyal vádolja, de ő ebben nem lesz partner. Hozzáteszi azért, már tegnap elkezdte intézni, hogy visszautalja a pénzt mégis. Bocsánatot is kér, hogy ilyeneket kell írnia, meg említi, hogy mennyire kritikus magával szemben, emiatt csúszik a remixekkel, de olyat, hogy ő pénzt nyúlna le vagy nyomós ok nélkül lemondana koncerteket, nem hallani róla, pedig 30 éve van a szakmában.

Leírja azt is, kiemelve, hogy ezt budapesti szervezők elhallgatták, erre a hétvégére Grúziában is lett volna fellépése, ráadásul sokkal több pénzért, mint nálunk, amit viszont már korábban lemondtak, de ő volt olyan jófej, hogy minket nem mondott le, pedig egy fellépésre Amerikából nem igazán szoktak átrepülni az óceánon.

Azzal zárja sorait, hogy ez emberpróbáló időszak mindenki számára, és hogy nyilván nem ez az egyetlen ilyen történet a világon mostanság.

És ez a történet sem ért véget még egyáltalán, hamarosan jövünk a Lava Lava viszontválaszával, addig is szép álmokat kívánunk!


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ez volt először, a Lava Lava közleménye: