Barcelona még hisz az idei nyárban

// 2020-03-28

A város két topfesztiválját, a Primaverát és a Sónart, jelen állás szerint, megtartják.

Szombat reggel jelent meg a Primavera Sound fesztivál Facebookján a június 3-7. helyetti új dátum: augusztus 26-30., tehát a nyár legvége, legutolsó napjai. Nem csoda, hogy nehezen engedik el az idei eseményt, ez lesz/lenne a huszadik ugyanis… Nagyon pozitív, összefogást hangsúlyozó közleményükben a fesztiválon dolgozók, az azt kiszolgálók iránti felelősséget hangsúlyozzák, illetve köszönetet mondanak szponzoraiknak (nevesítve a Pull&Beart, az Adidast, a Heinekent, a Desperadost, az Aperolt, a Lotust), hogy partnerek a halasztásban.

A Primaverát egyébként exportált fesztiválbrand, Portóban és Los Angelesben megrendezik, már ha úgy alakul a helyzet. A kaliforniai metropolisz dátuma szeptember 19-20., ami szintén összejöhet azért. A június 11-13-ra tervezett portói esemény viszont biztosan kuka; pótlásáról vagy végleges lefújásáról egyelőre nem találtunk információt.

A másik barcelonai topfesztivál, a Sónar is exportált, de minden évben más városokban tartják meg. Idén Isztambulban március elején még megtartották, és mivel az athéni időpontja október 9-10., komoly esély van rá, hogy az sem marad el. Nem úgy, mint a barcelonai, ami június 18-21., és mivel semmit sem mondtak a szervezők a halasztásról, úgy tűnik, bíznak benne, hogy meg tudják tartani.

A barcelonai Sónaron egyébként négy éve készítettünk riportot, meg Dr. Zoidberg zenei vezetőnk még előtte kimazsolázta a legizgalmasabb programokat. De írtunk a tavalyelőttiről, az általunk legjobban várt programelemekről, meg az akkori nagy projektről, melynek keretében egy exobolygóra továbbítottak zenés üzenetet.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ez ma lesz, délután fél 6 és este 11 között: