Ferencvárosban lesznek utcai koncertek

// 2020-04-16

A koncertezés és bulizás alternatív megoldásainak ötlete a Kutyapárt berkeiből jött.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt által delegált ferencvárosi alpolgármester, Döme Zsuzsanna ötlete volt, hogy egy, a jelen helyzetben is megvalósítható valódi koncertsorozat. A IX. kerületi önkormányzat ki is írta a pályázatot utcai koncertekre és más előadó-művészeti produkciókra, melyeket járművekről hangosítanak majd ki az adott környéken lakók szórakoztatására a kerület közterein.

A városrészben először április 11-én láthattuk ennek jó példáját, amikor a költészet napján egy kisvonattal jártak-keltek a művészek, és adták a műsorokat a karanténba zárt embereknek. Hasonlót Debrecenben is elkezdtek egyébként, szintén pont a költészet napján:

Az április 11-i ferencvárosi projekt annyira bejött az embereknek, hogy sokan meg is keresték az önkormányzatot, hogy lesz-e, lehet-e folytatás. És lesz, aminek nem titkolt célja nemcsak a lakosság, hanem a fellépések törlése miatt nehéz helyzetbe került előadók segítése.

A műsorok csütörtökönként délután 3 és este 7 óra között lesznek, a kerület adja a járművet, védőfelszerelést, engedélyeket, a hangosítást, de díszleteket, fénytechnikát, más speciális költséget nem tudnak felvállalni. De a gázsit igen: a minimum egyórás produkciókért minden fellépő bruttó 50 ezret fog kapni.

Az első alkalom, csütörtök lévén már zajlik is, ennek előkészületeit mutatja a képünk, melyen bal oldalán maga Döme Zsuzsanna, az ötletgazda ferencvárosi alpolgármester látható. Ma G Ras & The Karantén Roots akusztikus reggae-vel (április 22-én megjelenő új albumát itt harangoztuk be), a Louisiana Double bluesszal és boogiegospellel, Hangácsi Márton poppal, Ágoston Béla a Zubolyból pedig dzsesszel szórakoztat. Hogy kinek biztosít még lehetőséget az önkormányzat, abba pedig

a lakosság is beleszólhat, szavazhat róluk itt.

Előadók pedig itt jelentkezhetnek.

Múlt héten írtunk az első ehhez hasonlóan kézzelfogható segítségről, melyet az A38, az emberminisztérium Kulturális Államtitkársága és a Petőfi Irodalmi Ügynökség indított:

Ez pedig a legjobb ötlet eddig arra, hogy zenészként hogyan segíts magadon: