A járvány valójában az utolsó esélyünk?

// 2020-03-15

G Ras legalábbis ezt állítja a hétvégén például a mi Facebook-csoportunkban is közzétett felhívásában. Sokmindenről szól ebben, igyekeztünk összefoglalni.

G Ras szerint a koronavírus-járvány talán az emberiség egy utolsó mentőöve, lehetőség arra, hogy organikusan, helyi és közösségi alapon szervezzük újjá az életünket, az eddigi kényelmes, magával értedődő rendszer helyett. Bízik benne, hogy innentől a gyöngébbek kihasználása helyett az egymás felé fordulás és egymás segítése következik, mivel a járvány az eddigi erősöket sem kímélte.

Arra is figyelmeztet, hogy ennél brutálisabb járványokkal is számolni kell, mivel bármikor felütheti fejét egy olyan baktérium, ami nem reagál az antibiotikumokra. Harcos vegánként kiemeli, hogy a koronavírus is az állatok “kizsákmányolásának, és folyamatos, globális, tömeges gyilkolásának” a következménye, ahogy az antibiotikum-rezisztens bacilusé is az lesz.

Tanuljunk és tanítsunk tudatosságot minden szinten és mindennel kapcsolatban. Mindenkinek van hasznos, értékes, megosztandó tudása, tapasztalata, épp itt az ideje egymásban a szövetségest, a túléléshez alapvetően szükséges társat látni, nem a más vallásút, más bőrszínűt, más vonzalmút, más pártkötődésűt.

Ennek a gondolatnak a “közösbe teszi” április 22-én, a Föld Napján megjelenő új nagylemezét, a Rebel for Life-ot. Az album, mint igazából minden, amibe fog mostanság, az ökológiai-társadalmi vészhelyzetre való figyelmeztetésről, illetve a szeretet és tudatosság forradalmáról szól, változtatásra inspirál és motivál, az életért való lázadásra mozgósít.

Az artwork Farkas-Kontra Máté (Livity Warrior) munkája lesz, amihez jár majd egy kiskönyvet is, dalszövegekkel és a dalokhoz késztített kis képekkel. Fizikai formája csak ennek lesz, mert hangzóanyag kizárólag digitálisan jelenik meg, mindenki számára ingyenesen. Kedden pedig jön az ep hozzá 4 számmal, melyet a lemez majd még 10-zel egészít ki.

A felhívásban G Ras mindehhez anyagi segítséget kér (“a bevételi oldal elég minimál”), amit azzal is indokol, hogy ez nem egy zeneipari biznisz, hanem fontos üzenetet közvetít, voltaképpen egy küldetés. A politikai cenzúráról is ír: “itthon évek óta ki vagyok zárva NKA pályázati pénzeiből, és ugyanilyen okból a koncertjeimet is visszaszorították felülről (erre egyértelmű bizonyítékaim vannak, bár szerintem ebben az országban ez már nem is számít még meglepőnek sem, nemhogy hihetetlennek). Helyzetét pedig tovább nehezíti, hogy most egy jó ideig amúgy sincsenek koncertek – egész Európában.

Aki egyetért a céljaival vagy egyszerűen csak szereti a zenéjét vagy mint munkáját vesztő zenészt támogatná, megteheti itt. Azt ígéri, csakis mozgalmi célra költi majd ezeket, úgymint aktivizmus, közösségépítés, kapcsolódó zenei dolgok, mint ez a lemez is. Azt is ígéri, hogy aki támogatja, annak neve is rajta lesz a segítők listáján a lemez anyagain, sőt még a csapatba is beveszi, például bizonyos döntésekhez is kikérik majd a szupportálók véleményét. te is részt vehetsz majd a döntéshozatalban a konrétumokkal kapcsolatban.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Megmondtuk előre!