Szerezz zenét százéves némafilmekhez!

// 2020-04-16

Ez már a harmadik konkrét lehetőség, hogy a zenészek a karanténprodukciók mellett ténylegesen is tudjanak dolgozni.

Múlt héten az A38, az EMMI Kulturális Államtitkársága és a Petőfi Irodalmi Ügynökség által meghirdetett előadóművészi felhívásáról írtunk, ma délután pedig a Ferencvárosi Önkormányzat utcakoncert-pályázatát hoztuk másodikként. De idekapcsolódik Copy Con csodás ötlete is, amivel nem várt senkire, hanem kitalálta, hogy segít inkább magán valahogy.

Április 29-ig várják a jelentkezéseket a Művészetek Völgye filmzeneírói pályázatára, melyet a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumával együtt hirdettek meg. 30 év alatti komponisták munkáira számítanak a Némafilmhez filmzenét! névvel meghirdetett pályázatra, Az alábbi két némafilm egyikéhez kell filmzenét írni:

Egy fiúnak a fele (68 perc, rendező: Bolváry Géza, 1924)

Az utolsó éjszaka (67 perc, rendező: Janovics Jenő, 1917)

(A videók a Vimeón privátra vannak állítva, megnézéshez ez a jelszó szükséges: mnfa2019)

A pályázathoz persze nem kell az egész filmzenét megírni, elég csak egy 5 perces részletre. A szakmai zsűri által a két legjobbnak tartott zene szerzőjének pedig lehetősége lesz arra, hogy a teljes filmek zenéjét elkészítse, és élőben előadja filmvetítéssel egybekötött élőfellépés keretében nyáron a Művészetek Völgyében (amit még nem mondtak le vagy töröltek vagy halasztottak). Jelentkezési határidő tehát: április 29., két győztes – filmenként egy – 350 ezer forintot kap.

Bővebb információ a pályázatról itt található.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Amerikai álom?