Technóünnep Berlinből a Parkban – a Moderat után három színpadon folytatódik a megmenés

// 2022-07-20

Az év talán legforróbb éjszakájára a Budapest Park két liveactes, majd hárombulis megabulit gondolt ki. Nice.

Berlin kétségkívül a világ egyik legjobb világvárosa, mely ugyan Németország fővárosaként funkcionál, mégis alig van a rossz értelemben vett németes precizitásnak, hovatovább merevségnek. A világ népeinek színes és vidám olvasztótégelye, ahol szívesen körbevezetnénk némely politikust, hogy lássák, a nyitott társadalom, az integráció igenis működik.

De térjünk vissza Budapestre, melynek egyik legjobb részére, a Parkba péntek estére beköltözik Berlin emblematikus, világörökségi zenéje: a technó.

Este 8-kor a Modeselektor nevű szupergrupp kezdi a műsort a Budapest Park nagyszínpadán. A trióként zenélő formációt a Modeselektor Gernot Bronsertje és Sebastian Szaryja, illetve az Apparat Sascha Ringje alkotja. A frigybe hozományként az előbbiek rakják az erőt, basszusok, ütemek, dübörgés formájában, míg az utóbbi a dallamokkal és érzékenységgel tölti meg mindezt. Ám e különös házasság az elmúlt öt évben valahogy nem működött, idén kezdték újra a házaséletet, de máris új gyermekkel albummal jelentkeztek, íme:

Ha jól emlékszünk, eleddig talán csak az Infected Mushroom lépett föl kifejezetten elektronikus zenei liveacttal a Park nagyszínpadán, de ők többször is – mikor először tették, interjúztunk is velük.

Nagyon nem mellesleg ezután két évvel, 2016-ban magával a Moderattal is interjúztunk, amit azzal kezdtek, hogy

mivel mindhárman kelet-németországiak, különleges a kötődésük Kelet-Európához is.

Liveactjük úgy este 8-fél 9-es kezdődik, szupportjuk (értsd [egyszemélyes] előzenekaruk) az argentin, elektrós-artpopos-dubstepes, és még ki tudja, mi mindenes Catnapp lesz, kábé 7-től. A nagyszínpadi események után aztán három helyszínen folytatódnak a dolgok egészen hajnalig, egészen komoly dj-felhozatallal.

A Techno Stage-en a győri elektronikus zenei és fesztiválélet nagyembere, Sikztah mellett Katamii, Mankind és Aga2L adja majd a közönség alá a lovat. A Pure Lust szervező- és dj-kollektíva által oragnizált Dzsungel helyszínen lesz külföldi is: a spanyol Landikhan. Mellette négy Pure Lust-os arc szórakoztat, úgyismint: Daniel Ban, Daniel Santiago, Kristof Kelemen és Mirmur. A House Stage főszereplőit a Lava Lava brigád delegálja: itt a szinte legendás Beta, illetve Falcao és Tolo segít a nyár egyik legforróbbnak ígérkező éjszakáján.

Mindhárom bulira érvényes a Moderatra vásárolt jegy, melyet itt lehet online megvásárolni.

Teljes Moderat-interjúnk: