Ellentmondást nem tűrő, sötét psytrance-szel búcsúztatják a nyarat

// 2022-09-06

Visszatér a Tariki Ritual.

A Tariki Ritual a Goázis csapat egyik albrandje, mely alatt minőségi psycore-bulikat tartanak – ezen kívül van még három, mindegyikkel a pszichedelikus trance-ek legmodernebb, legtisztább és legprogresszívebbnek (és itt nem a sokkal lassabb és a stíluson belül szinte popzenének mondható progresszív psytrance-re gondolunk, hanem a progresszív szót eredeti értelmében használjuk) számító alirányzataiból fednek le egyet-egyet. Darkpsy-t a Jiriki Frequencies, forestet az Under the Tree, experimentált pedig az Experimental Tales címke alatt szerveznek.

Tariki Ritualból az elsőt öt éve, pont így szeptemberben tartották, a műfaj brazil nagyágyújával, Necropsychóval, akinek a fellépése annyira jól sikerült, hogy alig több mint egy év múlva megint elhívták. (Pont négy éve is csináltak bulit amúgy, mégpedig nagy kedvencükkel a darkos psytrance-ek egyik legnagyobb sztárjával, Dark Whisperrel. Ezt mi is megírtunk akkor, és természetesen ezen is ott recsegtünk, és emlékeink szerint a kicsit visszafogott hang kivételével szinte tökéletes szettet és partyt kaptunk.) Aztán ’19 májusában Svájcból citáltak fellépőt, Kinetik Fluxot, majd novemberben Svédországból, Mother of Daturát.

Most a hosszú, covid okozta kihagyás után az ötödik Tarikire készülnek – és mint mondják, most látták újra alkalmasnak az időt rá, hogy külföldi vendéget hívjanak.

A francia Antropophra esett a választásuk, akinek ellentmondást nem tűrő, szikár, 180 bpm körüli zenéje piramidális minőséget képvisel a műfajon belül. A Tariki Ritualon pedig mindezt liveactként mutatja meg.

A lineup magyar részére sem lehet panasz: a Psybaba Allstars, vagyis Jirzij, Garcy és Chemicalspoon triója régi, vad motorosa a szakmának, míg az Alien Hardware (Lunatic Alien Records) fiatalabb generációt képvisel, akárcsak az inkább talán darkpsy-ban utazó Second Strike duó. Szintén a Zenovoid Recordstól érkezik a buliba Yokaikudō (aka Napra vs Rōnin), míg a házigazda Goázist Mala’kak képviseli.

A dekort Chandrahal Creations készíti, a hangrendszer pedig Funktion-One lesz. Jegyek szeptember 8-án egész pontosan 23:59-ig kaphatók még online, elővételben, de már csak 4500 forintért (a 4000-es jegyek már elfogytak), míg utána már csak a kapuban 5000 forint készpénzért. De aki velünk játszik, másodmagával ingyen is bejuthat a nem mellesleg új openair-helyre, a Telekre a Gubacsi úton:

Játék

Miknek az elegyeként írtuk le Dark Whisper zenéjét 2018-as, goázisos partyjának ajánlójában? Segítséget akkori cikkünk első felében találhattál, a helyes válasz: Leginkább az eszeveszett tempó és a féktelen muzikalitás elegyeként írható le.

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Tariki tárggyal szeptember 8-án, csütörtökön este 6-ig. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest: Papp Bettit választottuk, aki másodmagával ingyen bejut a péntek esti Tariki Ritual 5 partyra, a Telekre. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a buliba bejutás menetét.