Szabad-e autós koncertet tartani?

// 2020-05-20

Hogy értelme van-e, azt most hagyjuk. Ismét küldtünk kérdéseket a Törzsnek.

A legutóbb, a Propellerrel közösen feltett kérdéseinkre nem válaszolt (még) a járványügyi tótumfaktum Operatív Törzs, de mivel az eggyel korábbi csomag, igaz, némi spéttel, de sorra került a sajtótájékoztatón, megpróbálkoztunk még egyszer.

Rákérdeztünk két viszonylag friss fejleményre:

“Május 29-én és 30-án a Tankcsapda Debrecenben, illetve Székesfehérváron autós koncertet tart, melyen a nézőtéren álló autókban lehet majd élvezni a koncertet, az autósmozik mintájára. Ezek szerint ilyen rendezvényt lehet tartani, ennek nincs járványügyi akadálya?”

“Napirendre-e veszi majd a kormány a Music Hungary Szövetség #zenélnénk-javaslatcsomagját a koncertek meghatározott, óvatos menetrend szerinti újraindítására? Ha igen, milyen feltételek teljesülése esetén veszik napirendre, illetve fogadhatják el ezeket a konkrét javaslatokat?”

És nem tágítunk a korábbi felvetéseinktől:

“A korábban bejelentett egymilliárdos kultúratámogatási csomag mellett tervezi-e a kormány, hogy további forrásokat biztosít a kreatív- és szórakoztatóipar megsegítésére?”

“A nyilvánosságra került részleges átfertőzöttségi adatok tükrében elképzelhetőnek tartják-e, hogy augusztus 15. előtt engedélyezik kisebb, 500 fő alatti vagy akár legföljebb 100 fős rendezvényeket, mely intézkedésekkel a szektor némi levegőhöz juthatna?”

Nagyon izgulunk.

A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)


A járványhelyzettel kapcsolatos összes cikkünket itt találod. Ilyeneket: