Sötétben játszadozó pokoli tünemény – szombaton Fagin’s Reject barmol bele a csepeli éjszakák nyugalmába

// 2022-11-24

A minőségi, kemény psytrance felkentjeinek kötelező program. Mi magunk is így vagyunk vele.

Fagin’s Reject nem sokat játszott még nálunk, önálló partyjára egyre emlékszünk, ennek is már lassan négy éve. A 2019. március eleji buliról természetesen mi is írtunk, mert ahogy a mostanit, ezt sem tudtuk kihagyni, tekintve, hogy az egyik legfontosabb nightpsy-előadóról van szó, akinek zenéje sokszor már darkpsy-ba hajlik, így kerülve el a night olykor azért zavaró kiszámíthatóságát.

A polgári nevén Phil Gettyként ismert brit arc az idősebb generáció tagjaként már a goa kilencvenes évek eleji hajnalán ott volt a londoni bulikban, de csak jóval később, a kétezresek elején fogott bele ilyen zenék készítésbe, és még később kezdett Fagin’s Reject néven zenélni. Technós-acides dolgokat már 1994-től csinált (egy Lost Sector nevű formációban), de nyilván rockos-metálos múltjából következően az akkori trance-es, dallamos, mai füllel helyenként már szinte nyálas goazenék nem inspirálták arra, hogy ebben a stílusban alkosson.

De 2003-ban azért már föl-fölütötték a fejüket a korai darkpsy-ok – nem kis részben egyébként a magyar Para Halu – nyugodtan rámondhatjuk ezt a nagyotmondó jelzőt – korszakalkotó zenéivel. Ekkor fogott zenekészítésbe Phil is, hogy aztán 2008-ban elkezdjen Fagin’s Reject néven zenélni, miután addigra fullos technikai jártasságot és konkrét zenetechnológiai képesítést is.

Ebből a fullos technikai jártasságból adódó kristálytiszta hangzás azóta is alapvetés nála. A másik fontos inspirációja funky-dj-múltjából (merthogy az is volt, nem csak basszgitáros) adódóan a psytrance funkosítása, és mondhatjuk, hogy jó úton jár. Épp ezért számít az egyik legfontosabb előadónak, ugyanis

zenéje professzionális kimunkáltsággal játszadozik funkosan azokban a sötét mélységekben, ahonnan nincs visszatérés – ha egyszer rámentél, és elkapott, legyél akárhány éves, el nem eresztitek egymást.

A szombati Full Night buli helyszíne a Csepel Művek területén az Enter nevű egység, ahol a szervezőket Hruscsov (mint az Y-Production vezetője) és Tárák (mint a Dance Moment főnöke) képviseli, illetve két World People-ös, Billuminati és Pollux, valamint egy független, Steew zenél majd. Jegyek még 5000 forintért is kaphatók, de a kapunál már 2000-rel többet kell csengetni.