5 markánsan más pszichedelikus zene Ace Venturától

// 2022-12-13

A Goa.hu, az Avatar Events és a Végre Péntek szervezésében Ace Ventura látogat el a Cinema Hallba a karácsony előtti hétvégén. A Winter Tales eseményen a műfaj szupersztár-dj-je rendkívüli, 5 órás szettet ad.

Az Ace Ventura egyszemélyes “formáció”, mely mögött Yoni Oshrat áll. És hogy miért izgulunk mindig, akárhányszor meglátjuk a nevét egy headline-on? Először körbejárjuk kicsit, miken, kikkel, és hogyan dolgozik.

Projektjei és együttműködései

Az első psytrance-formációját DJ Goblinnal alapította először Children of the Doc, majd Psysex néven. A neves Hommegánál három albumuk jelent meg hatalmas sikerrel, alaposan megerősítve Izrael akkori dominanciáját a Föld pszichedelikus zenei térképén.

2006-ban egy rakat díj és nagyon durva fellépés után

két önálló projektbe kezdett, ezek voltak a Schatsi és az Ace Ventura. Utóbbi lett sikeresebb mélyebb, lüktetőbb hangzásával – ami maga volt az ekkoriban fősodorba kerülő progresszív-psytrance.

Igazán az Emok és Banel által alapított dániai Iboga Recordsnál megjelent első szóló albumával, a Rebirth-szel robbant be. Innen nem volt megállás, azóta kábé nincs goafesztivál nélküle.

Ötórás szettel érkezik december 16-án, mi pedig öt számmal mutatjuk be, hogy a psytrance-t és határstílusait hogy táncolja ő körbe.

Dub, psydub

A második, Paradise Engineering című stúdióalbumán hallhatjuk a Brave New Worldöt, ezt a kellemesen utaztató, már-már a világ körüli fellépései előtti tisztelgésnek ható dinamikus merengést. Idekapcsolódik, hogy az idén megjelent Ace Ventura in Dub albuma tocsog az legnagyobb sztárokkal való együttműködésekben, van Zen Mechanics-os, Juno Reactor-os, astrixos, Liquid Soul-os – csak hogy néhány kedvencünket említsük.

Acides progi

Az Alien Art Yoni Oshrat legújabb projektje, melyben Captain Hookkal álltak össze, legnagyobb örömünkre. A psytrance gyökereihez visszanyúló, acides, mégis futurisztikus hangzású számokat kifejezetten a táncparkettre teremtették.

Fullon

Ilyen, mikor az Alpha Portal az Astrixszal felálló Mad Tribe-bal találkozik: lendületes-játékos fullon. Pontosabban találkozott, és a múlt idő sajnos szándékos: megragadnánk az alkalmat, hogy tisztelegjünk a tavaly 63 évesen elhunyt brit goalegenda Space Tribe aka Olli Wisdom emléke előtt.

Normál progi

Ace Ventura és Captain Hook is régóta az Iboga Recordsnál adják ki albumaikat, idén egy közöset is. Ez a számuk kevésbé friss alkotás, de tökéletesen mutatja, miért rotyognak rá annyian a fesztiválok nappali bulijain.

Goatrance

A végére hagytuk a kezdeteket, a régi hangzást: Yoni Oshrat karrierjének első projektjétől, a Psysextől. Klasszikus goatrance, de azért fémes, már-már nightra emlékeztet, de azért vicceskedik is.

A buli

December 16-án pénteken a népligeti Cinema Hallban este 10-kor kezdődnek az események, és egészen reggel 7-ig tartanak. Ebből az összesen 9 órából ötöt tehát Ace Ventura zenél, mégpedig deklaráltan végigmenve mindazon a föntebb is bemutatott, rendkívül változatos stílusutazáson, amiért szeretjük őt. A maradék 4 órát Danger és Beyond (Goa.hu/Stereo Society) párosával, illetve Botonddal (Tesseract Studio) tölthetjük – időrend még nincsen, tehát nem tudni még, hogy Dangerék lesznek-e a warmup vagy Botond.

Az viszont biztos, hogy a dekó a Public Beta Deco múve lesz, jegyek pedig még 7500 forintért kaphatók, amiért a helyszínen már 8000-et kell fizetni. Vagy lehet velünk játszani, és esetleg ingyen bejutni:

Játék

Hány fok volt várható 2017 februárjában, az akkori Ace Ventura-buli hétvégéjén? (Segítség akkori ajánlónk elején található, a helyes válasz: 10 fok.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra várjuk Ace2 tárggyal december 16-án, pénteken délután 3-ig. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Balázs Pétert, aki másodmagával ingyen mehet a péntek esti Winter Tales buliba, a Cinema Hallba. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a buliba bejutás módját.