Kivénhedt rocker mutatja az utat – Fagins Reject a Sonicban

// 2019-03-01

A tavasz első napján a Labirhythm végre elhozza az egyik legaktuálisabb psytrancert – a kivénhedt rockernek tűnő, de nagyon friss zenét pakoló Fagins Rejectet a Sonicba.

A stílus hazai szubkultúrájában nem járatosaknak talán meglepő lehet a psytrance/goaszcéna pezsgése. Egyre-másra járják a hazát a műfaj legnagyobbjai, legyenek azok a nagy öregek, a már-már mainstream felé hajló sztárok és a stílus fortyogó jelenét és jövőjét képviselő progresszívek (és itt aláhúzzuk: utóbbiakon nagyon nem a progresszív-psy alstílus képviselőit értjük).

Fagins Reject a Wildthings Records tagja, és e három csoportból a harmadikba tartozik – egyértelműen az egyik legelőremutatóbb és legvagányabb zenét rakja a psytrance-en belül, aki ráadásul Magyarországon csak az Ozora Fesztiválon lépett föl csak eddig, sima partyn és Budapesten még soha. Most klubbuliba, nem is akárhova, a legendás Supersonicba hozza a két élvonalbeli dj által futtatott Labirhythm szervezőbrigád.

A Dr Space, aki emellett a nagy hírű Forestdelic kiadó oszlopa, illetve Tsubi, a jelenleg egyik legkeresettebbnek számító psylabel, a Sangoma tagja, a Radiozora egyik vezetője (és hát mindkettejüknek viszonylag van közük Ozorához is, mutatjuk nemrégi interjúnkat velük: itt van Space-szel, itt meg Tsubival) elég komoly neveket rakott elénk eddig is, csak tavaly ezeket: novemberben Parvati-bulijuk volt a kiadóalapító Giuseppével és Verticallal, októberben a Boom Shanka Music-os Chris Rich jött általuk, áprilisban a Sangoma-főnök Daksinamurti és Ingrained Instincts, előtte pedig a forestdelices Kala és Yudhistira volt a vendégük.

Mostani, a tavasz első napjára időzített a parádés nevű Educatio Occulta partyjuk headlinere, Fagins Reject mindezekhez képest azért eléggé más figura. Az ember, bizonyos Phil Getty egy kivénhedt rocker, hosszú, headbangre optimalizált hajjal, vicsorgásra predesztinált ábrázattal adja elő eszméletlen zenéjét. Stílusát a nagy műfajfán a pszichedelikus zenén belüli a darkpsy és a fullon közé eső nightpsy-ba sorolnánk, ami 150 körüli bpm-ével, illetve forestpsy-os, ijesztő-lelkesítő rotyogásaival inkább azért erősen inkább a dark felé húz.

A Sonicban éjjel fél 3-kor lép a pultba. Őt követi a két labirhythm-es, Space és Tsubi hajnal 4-kor, egészen a reggel 6-os zárásig. A kezdés 11-től Gahabbi (Hypnotique Recordings/Radiozora) dolga lesz, aki után Blastourist (BMSS Records) jön, és fél 2-ig pakol. A dekor a Triptonix dolga, a vetíteni pedig a Global Illumination fog. Belépő éjfélig 3000 forint, utána egy 500-assal drágább; és figyelem, mindössze 300-an férnek be.