Kozmikus ölelés – megvannak a Raja Ram-nyertesek

// 2019-03-04

Március 9-én, szombaton valami új kezdődik a magyar psy történetében: összefog a VégrePéntek sorozat és az Avatar Events. Első körben az A38-ra hívták a TIP Records fejét.

A széthúzásra hajlamos hazai könnyűzenei életben üdítő színfolt az elmúlt években a psy-szcéna. A szervezők itt is versenyeznek egymással, ahogy az egy kapitalizmusban normális, és többnyire az jár jól (vagy legalábbis nem bukik), aki jó bulit csinál jó helyen. De eközben adott esetben képesek az összefogásra is a piaci szereplők. Erre időnként szükség van, mert maroknyi a közönség, azon belül is nagy a szegmentálódás, az előadók viszont nem olcsók, egész évben fesztiválról fesztiválra járnak – hozzánk is jönnek minimum kétszer, az O.Z.O.R.A. és a SUN fesztiválra.

Csakhogy a fennmaradó ötven hétben is kéne szórakoztatni a közönséget. És ha drágaság van, meg kevés alkalmas helyszín, akkor össze kell rakni, kinek, mi van. Számtalan példa volt arra az elmúlt években, hogy a már említett VégrePéntek, az Avatar Events, a PsyBaba Records, az Y-Production, a Hungarian Goa, a Progression Crew vagy a Goa.hu közül többen közösen hoztak létre valami olyan élményt, amit egyenként nem feltétlenül lettek volna képesek.

Most is egy ilyen együttműködés veszi kezdetét. A VégrePéntek és az Avatar Events Cosmic Hug néven összeáll, hogy minél jobb előadókat tudjon elhívni. Az első választás Raja Ram, a TIP Records feje, a Shpongle egyik alapítója Simon Posford mellett, az 1200 Micrograms tagja – és még sorolhatnánk, milyen formációkban zenélt pályája során.

Raja 78 éves, az idei Ozorán a TIP Records fennállásának 25. évfordulója alkalmából fog majd zenélni. Mondhatjuk, hogy végigélte és -bábáskodta a psytrance életútját a kezdetektől napjainkig.

Szombaton az A38-on Wegha és Tsubi lesz a váltótársa a pultban. A vizuálért a Membran és a Global Illumination felel. Belépőket elővételben a Telepen (Budapest, Madách Imre út 8.) lehet vásárolni vagy online itt.

Nálunk viszont négy jegyet lehet nyerni:

Játék

Raja Ram melyik zenésztársa játszott másfél évvel ezelőtt a Kopaszi-gáton? – kérdeztük. (Segítség ebben az ajánlónkban, a helyes válasz: Chicago.)

A megfejtéseket március 8-án, pénteken 15 óráig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Raja tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül négy nyertest választottunk: Kósa Rékát, Varró Gábort, Nagy Kálát és Kalmár Ildikót, akik ingyen mehetnek a szombat esti Raja Ram-partyra, az A38-ra. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!