Kisteremben a nagy dolgok – Psychedelic Halloween a Dürerben

// 2023-10-30

A szokásos halloweeni goapartyra két igen jelentős kiadótól is érkezik headliner.

A Psybaba nevével fémjelzett dark-helyszín ezúttal a kisteremben lesz – reméljük, sokkal, de sokkal jobb hanggal, mint általában szokott szólni goapartykon. A Psybaba fejét, Jirzijt amúgy persze megkérdeztük, hogy mikor lesz a következő nagytermes dark, miután a születésnapjuk zajos siker volt – szépen telerakták ugyanis a trú psy hívei Psynominára, Kasatkára, Insectorra, Spákum Hupákumra és a Psybaba Allstarsra a nyolcszáz-ezer fő befogadására alkalmas Dürer-nagytermet. A válasz március 9., ami rettenet messze van még, de a mostani kistermes felhozatal is igencsak kecsegtető.

Az egyik legegyedibb, helyenként kifejezetten absztrakt, helyenként ellenállhatatlanul lábdobogtató és lendületes, helyenként meg kísérleti darkpsy-t verető Osom Musictól (főnöke a régi motoros orosz Kindzadza) és a Banyan Recordstól érkezik a görög hölgy Diansis, aki ezen a néven forest/darkpsy-dolgait futtatja, míg a bulin szintén megszólaló, másik alteregója, a Sishiva alatt kísérleti és hitech-psytrance-szel dolgozik.

Rajtuk kívül fellép még az idei Ozora Fesztivál szerintünk magasan legerősebb műsorát produkáló Irgum Burgum, vagyis az egyik psybabás formáció, Garcyval és Jirzijjel. A másik lineupon szereplő psybabás előadó a Chemical Spoon (mely azonban egyszemélyes, Paya alkotja egyedül) – a Psybabán és a görögökön kívül az Animalistic Records magyar arcát, Vox Fabrit hallhatjuk még halloweenkor a Dürer kistermében.

A nagyteremben mindeközben a globális psytrance talán legnagyobb kiadójától, a Shamanic Tales és Nano Recordstól érkező brit progis, Sonic Species mutatja be új albumát. Rajta kívül STS (Stereo Society), Yury (a másik szervező Goa.hu-tól, az Rf-Crew-tól és a Divinity Recordstól), Psyletzky, továbbá szintén a Goa.hu-tól Botond és Eltawave (utóbbi a Selenium Team tagja is) együtt ad szettet.

A dekort a Public Beta szállítja, a flyer pedig a ZHR Grapic Solution munkája. Belépő már csak 7500 forintért kapható, páros pedig 14 ezerért – a helyszínen utóbbi már nem lesz, a szimpla meg már 8 ezret kóstál majd.