Full feketébe öltözött, leragasztott kamerás tinik rakják tele Budapest legnagyobb koncerttermét

// 2024-05-02

Az OTL trap-rap-briganti várhatóan ismét megcsinálja: Budapest egyik legnagyobb (klubos) koncerttermét, az Akvárium Nagyhallját készül megtölteni péntek este.

„Sírnak a lányok PP-fellépésen,
Sírnak a fiúk is, sírnak a széfek
NGZ-mezben, full feketében
Könnyes a szemem, mint egy temetésen
Örömkönnyek, örömlányok
Török körben, kölyök álom”

Az OTL újhullámos trap/rap kollektíva/kiadó/bulisorozat sok éve töretlenül növekszik, és nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben ezt megállíthatná valami. Alighanem pont jókor kapták el a Nyugatról, főleg Amerikából beáramló trap-őrületet, amihez elképesztően összetartó, szüntelen rajongó közösséget tudtak felépíteni.

Az intenzív közösségimédia-aktivitás és a sok fellépés ugyanakkor járhat azzal veszéllyel, megkopnak, illetve elfáradnak a flexelős gangszteréletmódról, csajozásról, ilyesmikről szóló szövegek, meg ez az egész attitűd. Ám erre hatékony eszköznek tűnnek a különböző kollabok és featek, melyek hovatovább alapértelmezettek a kollektívában, és kétségtelenül folyamatosan frissítik a projektet.

Ott van például a Power Puff (PP) nevű formáció, melynek első ep-je 2021-ben jelent meg Gyuris, Grasa és az Ibbigang-tag Szalai közreműködésével. Azóta még egy nagylemezt kihoztak PP2 címmel, számos vendégelőadóval – és kiforrottabb hangzással. A három PP-s előadó már sok éve sikeres az OTL szárnyai alatt, de – az egyébként igen különböző – stílusuk akár már el is laposodhatott volna, ha csak a szólózásnál maradnak, de

a PP kombinációjában abszolút frissek és aktuálisak. És Gyuris líraibb szövegei és dallamai Grasa rage-ével és Szalai kihaénnem-flexelésével tökéletesen tükrözik az egész OTL-t.

Kapunyitás este 7-kor, a dresszkód all black, és további szigorúság, hogy a szervezők le fogják ragasztani a telefonok kameráit. Hogy részletesen mi minden várható péntek este az Akvárium Nagyhalljában Facebook-event leírásában található. Jegyek pedig itt, négyezerért.