Ez már tényleg visszatérés: nagy Dürer-goapartyn headliner a Para Halu

// 2024-04-19

Izgalmas goaparty az Avatar Events, a Goa.hu, a Psybaba és Végrepéntek szervezésében, azon a szombaton, mikor egy napra 4:20-ra esik a Föld napjával.

Még tavaly év végén megírtuk, mit megírtuk, egyenesen meginterjúztattuk a visszatérő Para Halut, aki annak idején az elsők között keményítette be úgy igazán a psytrance-t a globális szcénában is. És eléggé úgy tűnik, hogy emberünk tényleg komolyan gondolta a dolgot: a kisebb bulis előszilveszteri fellépés után máris a hazai goapartyk legnagyobbikában, a düreres, most már újra háromtermes bulin lép föl headlinerként.

Az erősebb ütemek most a Labirhythmről elnevezett és megszervezett kisteremben dübörögnek: este 10-kor még lájtosabban, Alphakey-től (Darth Frog Collective) főleg darkprog várható, de Symbionts (World People Productions) már följebb csavarja a dolgokat, nem beszélve a fél 2-től fél 3-ig zenélő Dr Space-ről (Forestdelic Records/Labirhythm), majd az utána érkező Para Haluról (Psylife), aki bemutató szettre készül küszöbön álló új albumáról. A végén pedig, hajnal 4-től 6-ig Tsubi (Labirhythm/Sangoma Records) húzza el a nótánkat.

A nagyteremben 11-kor kezd Botond (Tesseract Studio), aki negyed 1-kor abbahagyja és átengedi a terepet Virág Judit és a Yoni Tribe táncshow-jának. Ezután Eltawave és Metaverse (Selenium/Goa.hu) back-to-backezik, majd jön az itteni headliner, a goaklasszikus német Electric Universe (Sacred Technology). Másfél órás műsora után Danger és Beyond (Goa.hu/Stereo Society) viszi tovább az ívet, a zárás pedig 5 és 6 között Psyletkzy dolga lesz.

És egy ideje már műkődik a Dürerben, az emeleten a Fotelbár, ami ellentétben a korábbi zuglói Dürer egyező nevű részével, itt külön zenei helyszínként is tud funkcionálni. És funkcionál is, mégpedig chill-helyszínként: 10-kor a Dynamic Illusionnal (Astropilot Music), éjféltől Sadz vs Szenkával (Selenium), éjjel 2-től pedig az itteni külföldi, amerikai headlinerrel, a Grains of Sound liveactjével (Alter Culture Records). Zárni 4-től Benho (Perceptions) fog itt.

Jegyek még vannak, de már csak 8500 forintért, vagy párosak 16 ezerért. Ott lesz a bulin a Psyhelp csapata is, keresd őket bátran, ha kicsit túltolnád a bulit, vagy bármi testi-lelki gondod-bajod adódna. A dekort a Public Beta készíti, a vizualizálás pedig az amerikai-japán Masato Tsujino projektje lesz.