Körkép csata után – visszatérés a táncterekre

// 2020-06-09

Az április közepén – egyelőre csak a Facebookon – újraindult Magyar Dj Magazin remek gyűjtést közölt, hogy az egyes európai országok hogyan enyhítenek a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon.

Ausztria

Május 29. óta lehet tartani 100 fősnél kisebb beltéri és szabadtéri rendezvényeket, és július 1-től engedélyezik a legföljebb 250 fős beltérieket, illetve a max 500 fős szabadtérieket. Egy hónap múlva, augusztus 1-től már max 1000 fős beltéri és max 1250 fős szabadtéri eseményeket is lehet már tartani.

Szerbia

Itt a legbiztatóbb a helyzet, a kormány előtt lévő javaslat szerint június 5-től szabadtéren már létszámkorlát nélkül lehet gyűlni. Eredetileg zárt térben 100 főben akarták meghúzni a határt, de végül 500 főben maradtak. A Magyar Dj Magazin ott élő kollégájának helyzetértékelése szerint a közelgő választások miatt a kormányzatnak fontos ez a szegmens, és így nem pusztán az enyhítésre készülnek, hanem kiemelt nemzetgazdasági és kulturális érdek az idén 20 éves Exit Fesztivál megtartása, melyhez minden segítséget megadnak.

Szlovákia

A legfrissebb, mai rendelet már holnaptól engedélyezi a legföljebb félházas és 500 fős rendezvényeket. Hajnal 4-kor be kell zárni, mindenkinek megmérik a hőmérsékletét, mindenkit, aki ott volt, listáznak, a tánctéren maszkban kell lenni, italozni pedig csak azon kívül lehet.

Románia

Csak magánrendezvényeket lehet tartani, azokon is max 50-en (szabadtéren) vagy 20-an lehetnek.

Olaszország

Június 15-től élőzenés rendezvényeket lehet csinálni, beltéren max 200 főnek, kültéren 1000-nek. Maszkot kell viselni, és be kell tartani a védőtávolságot is. Egyelőre a klubok újranyitásáról nincs szó.

Spanyolország

Már május 25-től mehetnek a szabadtéri rendezvények 400 főig, de a beltériek csak 50-ig. Tegnap a bárok és klubok is megnyitottak, de táncolni nem lehet, hanem a tánctérre is asztalokat kell tenni.

Németország

Május 15-től vannak nyitva a klubok teraszai. Táncolni itt sem nem lehet, és a legtöbb be is zár este 10-kor. Július 31-ig a klubok még biztosan zárva maradnak az egész országban. Október 24-ig be vannak tiltva az 5000 fősnél nagyobb rendezvények.

Hollandia

Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint amíg nincs oltás, addig a tömeges eseményeket nem lehet tartani. Június 1-től 30 fős koncerteket lehet megtartani, majd július 1-től 100 fősöket is már.

Svájc

Június 6-tól 300 főig engedélyezik a nyilvános események. A kormány most fog dönteni arról, hogy június 24-től megszüntesse-e az 1000 fősnél nagyobb rendezvények tilalmát.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)


Betárazott koncertjeink: