Az elveszettségben otthonra találni – Káosz-rave szombaton

// 2024-02-16

Az elektronikus zenés Káosz brigád most a Turbinában táncoltatja meg a fiatalabb generációt – a népszerű dj-formáció aktuális bulijának ajánlására ismét az adott generációt képviselő szerzőnket kértük föl.

Szeretem a ködöt, amely eltakar, és egyedül lehetek benne.
Szeretem a ködöt, mert csend van benne, mint egy idegen országban, amelynek lakója a magány, királya pedig az álom.
Szeretem a ködöt, mert túl rajta zsongó jólét, meleg kályha, ölelésre tárt karok és mesék vannak, melyek talán valóra válnak.
Szeretem a ködöt, mert eltakarja a múltat, a jövőt, és a jelen is olyan homályos benne, hogy talán nem is igaz.
Olyan kevesen szeretik a ködöt, és olyan kevesen találkozunk benne, de akik találkozunk,
nemcsak a ködöt, de egymást is szeretjük.
Fekete István: Köd

A Káosz nevű fiatal, elektronikus brigantiról nemigen találni leírásokat, de még buliajánlókat sem nagyon az interneten. Nem nehéz belátni, mi az oka ennek: a felnőttek világába nehezen illeszthető, nehezen értelmezhető, amit csinálnak. Nem férnek bele a fiatal zenészek egyik skatulyájába sem igazán, nem vadak, és nem is világfájdalmasak.

Pedig másvilági atmoszférájukban, neonfényeikben és gyors, de könnyed beatjeiktől ismét gyermeki énjüket még megélni tudó fiatallá válhatnának. Feloldozást kaphatnának mindennapi, piszlicsáré problémáik alól – a füstös fényben azzá válhat az ember, akivé akar.

Nincsen tegnap és holnap, és jelen is olyan homályos benne, hogy talán már az sem igaz.

Elveszni, és ebben az elveszettségben otthonra találni. Otthonra találni idegenek között, akiket sose látsz többé, zenében, amit sose hallasz többet, és a látványban, ami csak ott, csak egyszer és csak neked jelenik meg, és mire felkel a nap szerte is foszlik. De ha ott voltál emlékezni fogsz, és vissza akarsz majd térni azon kevesek közé, akik szeretik a ködöt.

A Káosz-rave február 17-én, szombaton este a Turbina Kulturális Központban kap helyet; játszik Gigaset, Crime, Kamafaka és Moräl. A kedvezményes elővételes jegyek már elfogytak, de nem kedvezményes még kapható, 3490 forintért, a bejáratnál ugyanez már négyezerbe kerül.

Fiatal szerzőnk, Zubor Janka Aliz első buliajánlója a Koncertblogon: