Pulzálnak, csavarnak, csicseregnek és transzba kergetnek

// 2020-08-05

Az Y-Production második partyját tartja a nyáron a csepeli Szabadkikötőnél, ráadásul most a psytrance egyik félistenét, Braincellt hozza.

A koronavírus-pánik által odavert, és az eddig eleve 50:50-re játszó 2020-as esztendő egyik eddigi leginkább maradandó elektronikus tánczenei rendezvényét ennek jegyében rendezik meg augusztus 8-án, szombaton, a psytrance-szcéna egyik félistenével, Braincell-lel.

Az ezt az évet mindenképp meghatározó számmisztika jegyében, a húsztizenkilences év által agyonnyomott húszhúsz nyolcadik hó nyolcadikáján Svájcból száll alá a modern kori psytrance egyik (ha nem a) legnagyobb császára: Braincell. A stílusban jártasak ‘94 óta lelkesen hallgatják az általa kitekert hullámokat, amik egyszerre pulzálnak, csavarnak, csicseregnek és kergetnek transzba.

A főműsorszám általában a főműsoridőt hozza a világ legtöbb színpadán. Komplex zenei világa miatt bárhol szívesen látott fellépő, a zárt klubokban, szabadtéri bulikban és fesztiválokon is. Nálunk eddig egyszer lépett föl fesztiválon kívül, Budapesten, az azóta megboldogult Müsziben Dr Space és Tsubi akkortájt induló Labirhythm sorozatán. Ismerve őt és a szettjeit a karantén alatt termelt zenék mellett a teljes diszkográfiát lefedve igyekszik majd a csak rá jellemző módon tágítani minden jelenlévő tudatát.

Ami már biztos, hogy a zenés-táncos mulatozásokra vonatkozó szabályok miatt ötszáznál többen nem lehetünk jelen. A szabadtéri party két színpaddal megy majd, a Second Stage-re keresztelt mezőn dj Toge (Enterrec), Dinoxsyl, Tiaen, Psytom, Quantum Progress és Letta zenél majd, lágyabb, progresszívebb zenéket pörgetve. Míg a headliner által fémjelzett mainen Braincell (Nano Records), Tsubi (Labirhythm/Radiozora/Sangoma Records), Hruscsov, Psyletzky (Y-Production), Tárák (Dance Moment), Attika, Goblin és Alphakey veret majd jellemzően 145-150 bpm-es nightpsy-zenéket. Dekót a Zumart csapata hoz.

A hiánypótló rendezvénynek a csepeli Szabadkikötő Sportegyesület pályája ad otthont, tehát kicsit kapunk végre az ebben az évszakban amúgy megszokott fesztiválérzésből. Jegyek elővételben 3500-ért, a placcon 4000-ért kaphatók, vagy nyerjetek nálunk!

Gnz


Játék

Mit írtunk Braincellről tavalyi Epocha Festival-os fellépése elé? (Segítség akkori nagyajánlónk vége felé, a teljes helyes válasz: “Ridden után, hajnali fél 6-kor pedig talán az egész Epocha Lake Festival legnagyobb neve, Braincell következik. Amit ő tett az egész goaszcénáért, nem lenne könnyű összefoglalni, kezdve mondjuk az ősi Rastaliens aliasától. Mindig a legaktuálisabb, mindig a legelőremutatóbb és mindig nagyon egyedi, amit csinál, és hat (Braincell-)album után sem vesztett lendületéből.”

A megfejtéseket augusztus 8-án, szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Braincell tárggyal. A helyes megfejtést küldök közül két nyertest választottunk: Asch Juditot és Buzogány Jácintot, aki másodmagával ingyen mehet a szombat esti Psy Contact Realoaded partyra, a csepeli Szabadkikötő SE területére. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Zenei vezetőnk, Dr. Zoidberg minisorozata: