LSD gyerekeknek a rock’n’roll legszerethetőbb figurájától

// 2020-08-12

Július 17-én jelent meg magyarul Flea, a Red Hot Chili Peppers egyik alapító tagjának önéletrajzi könyve, a minimum botrányszagú LSD gyerekeknek címmel, melyet szerda este mutatnak be a Nemdebárban.

A basszusgitár-fenomén, egyben a “rock’roll univerzum egyik legszerethetőbb figurája” addig írta ezt a kötetet, míg Red Hottal “elindult a halhatatlanná válás útján”. A “szövevényes, viszontagságos, szomorú, elképesztő, felemelő és inspiráló életét” bemutató könyv azonban nem egy sex&drugs&rock&roll-botránykönyv, hanem

egy érzékeny ember és művész őszinte, egyedi hangvételű, túláradó, összetéveszthetetlenül flea-s stílusban megírt memoárja fiatalkoráról, ami tele van kedves, szívbemarkoló, megindító, hihetetlen, bizarr és hajmeresztő történetekkel. Olyan, mint egy letehetetlen önterápiás napló, amit a páciens szíves hozzájárulásával most mindannyian elolvashatunk.

A kötet bemutatója szerda este fél 8-től lesz a Széll Kálmán tári Nemdebárban. A program Czutor Zoltán (Belmondo, Nyers) és a fordító Pritz Péter beszélgetésével indul, majd kvízjátékkal folytatódik, melyen meg lehet nyerni a könyvet is. Aztán jönnek a bulis részek: Czutor akusztikus Red Hot Chili Peppers-szettje, majd Pritz (aka Doktor Pepper, akinek Open Air Rádió-szerkesztőként készített műsorait rendszeresen ajánljuk mi is az Open Airrel folytatott együttműködésünk keretében) laza, nyári, RHCP-s rockdiszkója. A könyv már a könyvesboltokban van, de persze aki nem tudja megnyírni a kvízjátékon, az a helyszínen megveheti, illetve online is megrendelhető.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)