Hajolj bele a hajába, amíg teheted

// 2020-08-16

Vasárnap indult és két héten át tart Szigligeten a Várudvar Fesztivál a budapesti A38 hajó társszervezésében, többek között Péterfy Borival, Wellhellóval, Bëlgával, Budapest Bárral, Kistehénnel.

A koronavírus-pánik kitörése után az A38 átlépve a saját fizikai keretein/korlátain igyekezett aktív szerepet vállalni a hazai zeneszakma túlélésének segítésében. Ami akkor is respektálandó, ha ennek pénzügyi háttere attól a Petőfi Irodalmi Múzeumtól és Ügynökségtől érkezett-érkezik, melynek vezetője, Demeter Szilárd azóta a hazai popszakma kormányzat által kijelölt helytartója lett, akinek intrója legalábbis ellentmondásos lett, és további feszültségeket okozott a kormányzati kommunikációs terelőgépezet által amúgy is kihasznált és megtépázott szakmában.

A hajó szerepe ebben az egészben egyfajta villámhárítónak (olykor viszont sajnos simán pofonládának) tekinthető, de mindenképp ad egyfajta biztonságérzetet, hogy az új urak talán nem lesznek elszabadult hajóágyúk. Most a hajó még tovább lépett, a pályázatok lebonyolításán és szakmai kontrollján túl szakmai-szervezői tevékenységüket kiterjesztve a Balatonra, beszálltak a szigligeti Várudvar Fesztivál szervezésébe.

Az augusztus 16., vasárnap kezdődő programsorozat két hétig is eltart, helyszíne pedig a Gasztroplacc néven ismert terület. Az ilyen helyeken obligát streetfoodoknál és kézművessör-kínálatnál érdekesebb a zenei felhozatal, melyet az

A zenekarok azt ígérik, hogy a “hely adottságaihoz illeszkedő műsorokkal készülnek”. További részletek a Várudvar Facebookján.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Zenei vezetőnk, Dr. Zoidberg minisorozata: