Néha már vannak koncertek a hajón

// 2020-04-27

Persze közönség nélkül, az eddigi legnagyobb szabású (értsd: összegű) hazai zenészsegítő program sikeres pályázói előadásait rögzítik.

Átlépte az 500-at az emberminisztérium Kulturális Államtitkársága, a Petőfi Irodalmi Ügynökség és az A38 pályázatára jelentkező produkciók száma, akik csinálnának a hajón (vagy a budapesti agglomerációban, oda még kiszállnak a hajó technikusai) egy 50 perces stúdiófelvételt és adnának 15 perces interjút fejenként 50 ezerért. A felhívásról húsvétkor itt írtunk részletesen:

Nem csak zenei produkciók jelentkezhetnek, sőt, az egyik kiíró, az 50 milliós keretet biztosító Petőfi Irodalmi Ügynökség nyilván irodalmi vagy színművészeti produkciókat vár szívesebben, az eddigi jelentkezők mintegy 80 százalékát zenekarok adják.

A kiírás egyik népesedéspolitikai jellegű eleme volt, hogy a zsűritagoknak protekciót kell adniuk azoknak a legalább kétgyerekes és a gyesen/gyeden lévő jelentkezőknek – az eddigi 500-nak kb. az egyötöde ilyen.

A forgatások már meg is kezdődtek, sőt a Petőfi Tv-n már adásba is került néhány elkészült felvétel az Én vagyok itthon című műsorban, és ez egy ideig így is lesz, egy-két naponta leadnak majd egy-egyet. A pályázók között találni feltörekvő formációkat, meg nagyobb neveket is. A forgatások zárása június végére várható, legalábbis a most rendelkezésre álló 50 milliós keretből. Egyáltalán nem kizárt viszont, hogy ez az összeg még nőni fog.

A szombati Én vagyok itthon online visszanézhető adásában, 26:30 után kicsivel megtaláltuk a Grizzly stoner-bandát, mely az egyik sikeres pályázó.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)


Itt pedig a cél a zeneipari dolgozók megmentése: