Amerikában szenátusi és kongresszusi vezetők kaptak nyílt levelet a helyektől

// 2020-04-24

10 milliárd dolláros hozzájárulásuk a gazdasághoz kellő alapnak tűnik javaslataik megfontolására.

Múlt héten több mint 800 amerikai szórakozóhely szervezetet alapított szövetséget, mely most nyílt levélben fordult szenátushoz és a kongresszushoz. A NIVA (National Independent Venue Association, vagyis magyarul kb.: Függetlenek Helyek Nemzeti Szövetsége) felhívását Nancy Pelosinak, a kongresszus demokrata elnökének, Mitch McConnellnek, a szenátus republikánus frakciója vezetőjének, Chuck Schumernek, a szenátus demokrata frakciója vezetőjének, valamint Kevin McCarthynek republikánus szenátornak címezték.

A levélben ecsetelik drámai helyzetüket, hogy reményét sem látni még, hogy mikor nyithatnak ki újra, mikor lehetnek újra bármilyen bevételeik. Mint írják, nekik kellett először leállniuk, és ők indulhatnak újra utoljára.

A NIVA azt kéri, hogy mivel őket sújtja leginkább a koronavírus-válság, nagyobb legyen a hitelkeret, amit kaphatnak, és számukra hosszabbítsák meg a programot, amíg ők is újra nem indulhatnak. Támogatási alap létrehozását is szeretnék, meg adókedvezményeket, illetve az egyébként náluk is iparági sajátosságnak mondható szerződéses munkaviszonyban lévők védelmét.

A NIVA arra is felszólítja a döntéshozókat, hogy teszteljenek többet, foglalkozzanak még többet a vakcinafejlesztéssel, és dolgozzanak ki iránymutatásokat és konkrét menetrendet a tömegrendezvények biztonságos visszavezetésére. Már csak azért is, mert számításaik szerint az általuk képviselt szereplők évente összesen 10 milliárd dollárral járulnak hozzá a gazdasághoz. A független helyek kritikus alkotóelemei a zeneipari ekoszisztémának, kulturális hatásuk is felbecsülhetetlen, ráadásul messze túlmutat az országhatárokon, az egész világ legnépszerűbb előadóit inkubálják már régóta.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)


Nálunk a közönségnek címezték nyílt levelet: