A brit kreatívok is a kormánynak küldtek nyílt levelet

// 2020-04-27

A téma persze a koronavírus-válság miatti segítségkérés.

Múlt héten Amerikában is állami vezetők, szenátusi és kongresszusi tisztségviselők kaptak levelet zenészmentésügyben, a brit Kreatíviparágak Szövetsége (CIF) pedig a kormányt szólította föl, hogy támogassa az általa képviselt, rettentő nehéz helyzetbe került szektorokat.

2000 szervezet bevonásáról készítettek felmérést, amiből kiderült, hogy hétből egy április végéig tud csak megmaradni a tartalékaiból. Júniuson túl pedig a felük lesz képes túlélni.

Caroline Norbury, a CIF vezérigazgatója így beszélt a Guardiannek: “Noha a vállalkozásoknak nyújtott állami támogatások fontosak és szükségesek, de rajtuk kívül többezer kreatívszervezet és szabadúszó van, akiknek szintén át kell hidalniuk a nehézségeket.”

A művészek annyi tartalmat hoznak létre most az interneten, hogy az emberek otthonmaradását támogassák, egyáltalán nem álltak le, bűn lenne, ha nem támogatnánk őket – tette hozzá az egyik aláíró, Rufus Wanwrigth énekes.

Rajta kívül egyébként még olyan nevek vannak az aláírók között, mint PJ Harvey, Nick Cave, Johnny Marr. A teljes levél itt olvasható.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)


Amerikai nyílt levél: