Vállald el, gitár! – nézd a Satriani-koncert streamjét!

// 2010-11-02

Jimi Hendrix a példaképe, Metallica-gitáros volt a tanítványa –  Joe Satriani Budapesten lép fel ma este. Az előzenekar, a Ned Evett and Triple Double teljes koncertjét leadtuk már, most pedig jön Satriani ráadása, háromnegyed tizenegytől:

 

 

 

A Papp László Budapest Sportarénában lép fel november 8-án, hétfőn az amerikai gitárvirtuóz, Joe Satriani, akit 1987-es, igazi áttörést jelentő albuma, a Surfing With The Alien óta a világ legjobb gitárosai között tartanak számon.

A briliáns technikájú Joe távolról sem olyan duhaj gitárhős, mint nagy példaképe, Jimi Hendrix volt. A szervező Showtime-hoz eljutatott különleges kívánságai között nem találni több hektónyi alkoholt vagy egyéb tudatmódosítót, mindössze egészséges ételeket és italokat kért, valamint kényelmes öltözőket. Cserébe egy tizenhatszor tizenkét méteres színpadot bejátszva muzsikál társaival, a hátuk mögötti videófalon pedig saját képei és animációi tűnnek föl a koncert alatt.

Satriani a 70-es, 80-as években tanítással kezdte karrierjét – olyan későbbi sztároknak adva át tudását, mint Kirk Hammett (Metallica) és Steve Vai -, de hamarosan széles körben a rockzene történetének egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező és legelismertebb gitárosaként tisztelték.

Számos sikeres szólólemeze után 1996-ban két gitárostársával – Steve Vai, Eric Johnson – G3 néven világkörüli turnéra indult. Az időnként cserélődő gitárhősök triójának turnéja azóta hagyománnyá vált, és telt házzal játszanak világszerte.

2009-ben a Van Halen tagjaival, Sammy Hagarrel és Michael Anthonyval, valamint Chad Smith-szel (Red Hot Chili Peppers) megalakította a Chickenfoot nevű supergroupot. A debütáló lemez Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is díjesőt hozott, a Classic Rock magazin pedig 2009 legjobb új zenekarának választotta a csapatot.

Októberben jelent meg a gitáros tizenegyedik stúdiólemeze (Black Swans and Wormhole Wizards), melyet a metallicás Mike Fraserrel közösen készített. A november 8-ai koncerten a nagy slágerek mellett az új album dalait is megízlelheti az ínyenc publikum.

Köztük azok a szerencsések, akik megnyerték a Koncertblog által kisorsolt öt darab párosjegyet: Gottfried Imre, Hild Erzsébet, Kovács Anna, Pongrácz Attila, Zavodni Zsanett.

Kisorsoltunk még három dvd-t: Iván Kornélnak, Magyar Dórának és Pálmai Nikolettnek; és öt cédét is: Huszár Istvánnak, Kelemen Juditnak, Kis Erzsébetnek, Makrai Évának és Szabóné Novai Magdolnának – a legújabb Satriani-albumból.

A nyerteseket e-mailben értesítjük, egyben közöljük velük a koncertre bejutás, illetve a lemezek átvételének módját.