Seal az Apple-ről twittel – Nyerj jegyeket a koncertre!

// 2010-04-21

Seal európai turnéjának egyik állomása Pécsett lesz, az új stúdiólemezt népszerűsítő koncert Európa kulturális fővárosának rendezvényei közül az egyik legkiemelkedőbbnek ígérkezik. Az énekes által „audiovizuális robbanásnak” nevezett show-t július 13-án, az Expo Center szabadtéri színpadán láthatja majd a közönség.

 

 

Az énekes-dalszerző a Twitteren folyamatosan oszt meg részleteket a 6 munkacímű új lemezén szereplő dalok szövegeiből, sőt a sztár minden követőjének személyesen válaszol. A kérdezősködőknek azt is megírta, hogy a felesége nevén üzengető felhasználóknak semmi köze Heidihez. Heidi még csak nem is twittel – csiripelte, aztán széles világ előtt nyilatkozott arról, szerinte milyen jól dolgozik az Apple.

 

A Pécsett is látható különleges performansz a kilencvenes évek óta népszerű Seal összes nagy slágerét felvonultatja. A dallistán szerepel az Adamskival közösen jegyzett technosláger, a Killer, és az első olyan darab, amely Seal saját stílusát képviselte, a Crazy is. 1990-ben ezek a számok hozták meg az énekes számára a hírnevet, előtte Ázsiában turnézott kevésbé ismert funk és blues zenekarokkal, hogy némi pénzt szerezzen.


Sealt ugyanis szülei semmilyen formában nem tudták támogatni, brazil édesanyja és nigériai édesapja örökbe adta őt egy London belvárosában élő családhoz. Ők igaz, hogy jó iskolákba járatták, hozzásegítették egy építész diplomához, de az énekes viszonya soha nem volt szoros velük, mostoha testvérével több évtizedes „szünet” után, 2007-ben hozták össze újra az Oprah Winfrey Show egyik adásában.

 

Valószínűleg hányatott gyermekkora is közrejátszott abban, hogy kialakult nála a DLE, amely az immunrendszer betegsége. A fokozott stressz által okozott túlérzékenység elsebesedő tűzfoltokat eredményez a bőrön. Seal a fiatalkori DLE legismertebb áldozata, az arcán lévő hegek, és kopaszsága is ennek a betegségnek a következménye.

 

 

A nehéz kezdetek után azonban felívelő zenei pályával jutalmazta meg őt az élet. Egyéni stílusa, amely kedvezően ötvözi a pop, a rock, a soul és az r’n’b világát, az 1991-es első, Seal című album óta töretlenül hozza számára a sikereket. Második lemeze, amelyet nagy találékonysággal szintén Sealnek sikerült keresztelni, 1994-ben jelent meg. Az erről ismert romantikus sláger, a Kiss From a Rose – Batman filmzene! – két évvel később kétszeres Grammy-díjassá emelte őt.

 

A rákövetkező album, a Human Being kevésbé volt népszerű, de a negyedik Seal – nomen est omen – már újfent tartalmazott slágereket, így például a Love’s Divine-t vagy a Get It Togethert. A kettő közt, 2001-ben is meg kellett volna jelennie egy albumnak, azonban ezt az énekes nem csak akkoriban, hanem még az utóbbi időben is olyan rosszul sikerültnek ítélte meg, hogy kijelentette, a Togetherland munkacímű stúdiólemezre felesleges várni, mert amíg ő él, biztosan nem fog megjelenni.


2004-ben kiadott egy válogatáslemezt, és ugyanebben az évben feleségül kérte Heidi Klum német szupermodellt, aki nem sokkal korábban adott életet a Forma-1-ből ismert Fabio Briatore gyermekének – Seal később a nevére vette a kislányt. A Spike Lee-i konfliktusokat feszegető kapcsolatból végül az amerikai celebvilág tökéletes családja lett, a párról és négy gyermekükről nemrég fotósorozat is megjelent.

 

Két koncert-dvd-vel, és két újabb albummal később az énekes az American Idol, és a német Deutschland sucht den Superstar adásaiban is feltűnt. Érdekesség, hogy összesen három Seal című korongot adott ki, de ezek közül a harmadik címe Seal IV.

 

Ingyen is mehettek a koncertre

 

Öt darab párosjegyet sorsolunk ki azok között, akik az alábbi nem túl bonyolult kérdésre sikeresen válaszolnak:

 

 

Hogy hívják Jerry Lee Lewis testvérét, akivel együtt lép fel Budapesten?

 

A ravasz fejtörő megoldásához ebben a cikkben találtok segítséget. A válaszokat 2010. július 10-ig várjuk a jatek@koncertblog.hu címre Seal tárggyal. A nyerteseket e-mailben értesítjük.