Rockmaraton helyett Metal Factory

// 2021-07-02

A komoly külföldi neveket felvonultató fesztivál helyett idén 110 magyar rock/metál/punkformációt látnak vendégül a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

A rock örök és elpusztíthatatlan! – hangzik el az idézet az egyik legnagyobb metálslágereket ontó zenekar, az Ossian eposzában, és e kijelentés teljességgel megállja a helyét az idei fesztiválszezon alkalmával is. Bár felröppentek ezzel ellentétes híresztelések, de Magyarország legnagyobb keményzenei fesztiváljának számító Rockmaraton – amely csak tavaly vonult kényszerű Covid-karanténba – idén is meg lesz tartva.

Igaz, Metal Factory néven. A kényszerű, és feltehetőleg egyszeri névváltoztatásért a külföldi zenekarok elmaradása, és egy csavaros jogi helyzet is hozzájárult, ám a lényeg: a fesztivál ugyanúgy feláll, mint eddig mindig. Pontosabban: majdnem ugyanúgy.

Jegyeket és az információkat pontosan ugyanott találod meg, ahol eddig, a szervezők és büfések nagyja marad ugyanaz, és még az offrockon is ugyanazon emberek fogják boldogítani a zenén kívül más szórakozásra is vágyó embereket, mint eddig.

A helyszín továbbra is a Szalki-sziget, az időpont pedig a második júliusi hét: 5-10-ig. A különbségek leginkább a fellépőkben és a színpadok számában keresendők. Mivel sem idő, sem lehetőség nem volt külföldi fellépőket szervezni, hiszen a harmadik hullám végnapjait senki nem tudta előre megjósolni, ezért egy deklaráltan hazai kötődésű fellépőket felsorakoztató fesztivált sikerült “csak” összehozni. A zenekarok listája nem épp rövid: 110 zenekar teszi majd tiszteletét az 1+5 napig tartó dzsemborin, ahol 3 színpadot töltenek minden délután 5-től hajnali 2-ig – és az árak is barátibbak lettek.

Ott lesz többek között az Akela, a Depresszió, az Ektomorf, a Hétköznapi Csalódások, Junkies, a Kalapács, a Leander Kills, a Paddy and the Rats, Pokolgép, a Prosectura, a Moby Dick, az Ómen, a Road, a Rómeó Vérzik, a Subscribe, a Wall of Sleep, a Watch My Dying – de amúgy kábé mindenki, aki kicsit is számít a hazai rock/punk/metálszíntéren. Itt találsz részletes színpad- és időbeosztást.

A fesztivál természetesen csak védettségi igazolvánnyal látogatható – ennek hiányában egy 11 ezer forintos teszt kell a belépéshez (azok számára, akik már átestek a koronán, és van ellenanyag a szervezetükben).


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




A finn Impaled Nazarene Eight Headed Serpent című lemeze Dr. Zoidberg legutóbbi Szívesenjében.