Már a nyolcadik fesztivált tartják Waldorf pedagógiának

// 2021-06-25

Ráadásul remek helyszíne, a Duna-kanyarban lévő Zebegényben.

A július 1-4. között, a zebegényi Szőnyi táborban ad helyet a már VIII. Waldorfesztnek. A már több mint tízéves kulturális és könnyűzenei fesztivál programjai a Waldorf pedagógia szellemiségéből építkeznek, és a szervezők célja szerint olyan kulturális teret teremtenek, amiben ember és természet könnyebben kapcsolódik, és amiben az ismeretterjesztésnek éppúgy jut szerep, mint a szórakozásnak.

A 2021-es Waldorfeszt témája éppen – a hosszú kihagyás utáni – végre-találkozás és a közösség, ehhez szorosan kapcsolódnak a programok is, amennyiben a fesztivál a közösség jelentését-jelentőségét keresi, és mutatja meg, a fesztiválozókkal együtt keresve a választ arra, hogyan alkotunk közösséget, és hogyan értékeljük létünket. Mindezt színházi és egyéb előadásokkal, beszélgetésekkel, workshopokkal, civil-, verses és irodalmi, illetve egyéb szabadidős programokkal, kézműves-foglalkozásokkal, könnyű- és klasszikus zenei koncertekkel.

Az (interaktív) előadásokon egészen érdekes témákat taglalnak majd: szó lesz a mentális egészség, illetve a szabadság megőrzéséről a digitális világban, meg az arcolvasás művészetéről. A színházi részben lesz monodráma, és lesz mozizás is. Mindezek mellett lehet majd társasjátékozni, sakkozni, hennázni, (elméletben) méhészkedni, nemezelni, agyagozni, zsonglőrködni is.

Jelen lesz egy nagy nemzetközi (környezetvédő) civilszervezet, a Greenpeace és egy nagyon fontos magyar formáció, a Budapest Bike Maffia is. Koncertet ad majd többek között az Óperentzia, a Zuboly, Szabó Balázs Bandája, a Korai Trancemission, Zagar, de fellép a Verőköltő és Bernathy Zsiga is, sőt, hajnalban akár jógázhat is, akinek úgy tartja kedve.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




A Halott Pénz frontembere is arról beszél, hogy a közösség hogyan tud erőt kovácsolni: