Proletár Manökenek a nyilvános vécében – heti koncertajánló

// 2011-03-03

A héten nőnapi és rock, pop, dzsessz, ska, hiphop, alter meg elektronikus stílusú bulikat ajánlunk. Szülinapozik a friss Fonogram-díjas Bin Jip és a PASO, míg  a Ghymes új lemezét mutatja be.

Pénteken a Club 202-ben játszik a Bëlga!

Ma este az egykori TNT-s Inti, kevésbé popos, mint inkább latinos-rockos projektjével, a Pura Vidával játszik, az este 9-kor kezdődő koncerten Ganxsta Zolee is közreműködik az Alcatrazban. Ugyancsak 9-től a nyilvános vécéből átalakított Artkatakombában zenél az alteros Mannöken Proletarz, de ahogy beharangoztuk, a Kiss Erzsi-féle Panchan is opció a ma estére, a Budapest Jazz Clubban.

Pénteken a Bin-Jip ünnepli születésnapját, na meg a frissen átvett Fonogram-díját este 8-tól, az A38 hajón. Harcsa Veronikáék Enter című kiadványa lett az év legjobb alternatív albuma a Mahasz tegnapi gáláján. A hazai britpop-szcéna egyik élcsapata, az Amber Smith ismét összeállt a közelmúltban, a Corvintetőn pengeti péntek este nyolctól. Egy órával később a Bëlga kezd rá a Club 202-ben. Ugyanekkor a Gödörben a Propeller Band, a Sonar és végül a Zagar lép föl az elektronikával játszó esten.

Szombaton a Crazy Stylez bulijára a Dürerbe kell menni egy jó kis keleti parti ganxta-hiphopért. A M.O.P. szövegel lyukat a hasakba és ver némi hardcore ritmust a lábak alá. Szombatra is jut születésnap, ekkor a Pannónia Allstars Ska Orchestra ünnepli a nyolcadikat a Gödörben. Nemcsak az ünnepelt PASO zenél az este, de koncertjükön közreműködik Szűcs Krisztián a HS7-ből, előzenekarként pedig Polemic és a Kingston Cruisers mutatja magát. A koncertek után a Pannónia Sound System és a Pannónia Sound Systaz csavarja a legjobb jamaicai zenéket. A Ghymes eközben bemutatja Szikraszemű című lemezét a Budapest Kongresszusi Központban, itt a vendég az x-faktoros Wolf Kati lesz.

Az A38 tehetségkutatójának második elődöntőjét rendezik vasárnap délután kettőkor. A Talentométer versenyzői ezúttal hiphpop/reggae/ska kategóriában bizonyíthatnak. A Gödörben már március 6-án, azaz vasárnap elkezdik a nőnapozást. Az esten föllép Takáts Eszter, Láng Annamária és zenekara, a Fire, a Syd, az Egy Kiss Erzsi Zene, Varga Zsuzsa és zenekara és Judy Jay. A bulit a tervek szerint élő streamünkön közvetítjük.

Hétfőre elektronikus elemekkel erősen átszőtt viking ipari metált kínál az A38 este 8-tól. A Combichrist norvég forntembere, Andy LePlague ugyan már az USA-ban él, de a Mortiis egyenesen Norvégiából érkezik.

Kedden Zeffer András Rock Bandje játszik a Jam Pubban, melynek tagjai a legjobb rock/metál albumért Fonogram-díjat kapó Mobilmánia projektben is részt vesznek, náluk mindig 2 forint egy-egy dal.

A Dürer Kert szokásos szerdai Mű-hely programjában ezúttal a szállós elektronikával varázsoló Operentzia játszik, utánuk pedig az Aura, azután szokásos módon  indulhat a szabad jammelés a színpadon.