Pont a legjobb zenével jön az első goaparty, amire nem kell védettségi

// 2022-03-09

A Labirhythm buliján március 12-én, szombaton a stílus legjobb irányzata mutatja meg magát.

Mint tudjuk, február 24-én egyik napról a másikra ért véget a koronavírus-járvány, amikor Vlagyimir Putyin fasisztoid diktátor megpróbálta lerohanni Ukrajnát. A covid-pszichózis ilyeténképpeni, de facto végét a magyar kormány március 3-én reagálta le, amikor bejelentette, hogy minden vonatkozó korlátozást eltöröl. Ennek része, hogy március 7-től egyszeriben kivezették a védettségi kártya intézményét úgy-ahogy-van. A kétéves járványpszichózis után tehát pont a négynapos, március 15-i hosszúhétvégére nyílnak meg mindenki számára a bulik.

A hosszúhétvége miatt amúgy is durva bulidömpinget fejeli meg a szabadság új időszaka, amiből nekünk a legjobban kinéző egyértelműen a hosszú idő után visszatérő Labirhythm partyja, melyet a Goa.hu-val közösen szervez. A Dr Space és Tsubi alkotta Labirhythm már évek óta nem tartott bulit, pedig a hazai psytrance-szcéna nagymenőiként korábban ők hozták el először Budapestre például Braincellt is.

Mostani partyjukat végül nem a mostanában a goaparty-szervezők körében nagyon felkapott Csepel Művek területén, hanem az új Dürerben tartják, ahol eddig psy-t csak a Jirzij-féle Psybaba csinált. Náluk Space-ek eggyel kevésbé durva vonalon mozognak, de tényleg csak eggyel. A szombati bulit domináló, ma már szinte afféle ernyőstílusként értelmezhető nightpsy 150-160 körüli bpm-jeivel még mindig a gyorsabbak közé számít a pszichedelikus trance-en belül.

Tsubi és Dr Space nyilván fog játszani, de jön Aurafood is, mégpedig liveacttel, meg fellép Blastourist, szintén liveacttel, illetve – ahogy a Facebook-eventen fogalmaznak – “az új generáció egyik legígéretesebb feltörekvője, a lápvidéket jól ismerő Alphakey a Darth Frog Collective-ből”. Nos, a Darth Frog darkprogban utazik, úgyhogy simán lehet, hogy lesznek ilyen törekvések is a bulin. Hogy mit nézzünk majd mindeközben, azt a Public Beta Deco alakítja ki, de külön van artworker is, mégpedig az Izzu Design. A hangrendszer Martin Audio lesz, a belépő meg elővételben 4500, a helyszínen pedig 5000 forint. De aki velünk játszik, ingyen is ott lehet!

Játék

A furcsa partynévben, a Blastvs Hvmanvsban a v betűk nyilván az u betűket helyettesítik, úgyhogy próbáljuk ez alapján megfejteni, mit is akarhat mondani a szervezőség a névvel. Nos, a blastus egyrészt egy távol-keleti növénycsalád neve, másrészt volt egy ilyen udvari méltóság II. Géza király 1146-iki oklevelében, harmadrészt pedig a Bibliában Blastusnak hívják Heródes Agrippa király kamarását, akiről úgy tartották, hogy szerepe volt a király halálához vezető eseményekben. A Humanus a névben pedig azt jelenti latinul, hogy emberi.

Mi nem jutottunk sokra ezzel, úgyhogy aki ezek alapján a leginkább validnak tűnő megfejtést küldi nekünk március 12-én, szombaton délután 3-ig, Blastus tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra, az másodmagával ingyen mehet a buliba, az új Dürerbe (XI. kerület, Öböl utca 1.). A nyertest e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk vele a buliba bejutás módját, a nevét pedig ebben a cikkben, itt közöljük.

Ilkei Gábor a szerencsés, vagyis a legjobb (még ha nem is annyira valid), ezzel a megfejtésével:

“A Blastus Humanus, visszafelé Sunamuh Sutsalb, az egyetlen valid érv, hogy bárki megkapja a piros montenbajkot manapság.”