Az Ingrained Instincts veri nagydobra a szombat éjszakát

// 2022-05-06

Nightpsy Festivalt tart az Y-Production és a Dance Moment Csepelen, az Exit Music Hallban május 7-én, szombaton, a psytrance legizgalmasabb alirányzatának, mégpedig annak egyik topkategóriás sztárjával.

A görög Ingrained Instincts (Sangoma Records) zenéjével kétszer is foglalkoztunk behatóbban: előbb négy éve, mikor először zenéltek nálunk, a Soroksári úti Crazy Mama klubban (a helyre egyébként a mai napig úgy emlékszünk, mint Budapest egyik legjobb klubjára). Akkor interjút adtak, és nyilván megkértük őket, hogy próbálják leírni ők maguk, milyen a zenéjük:

“Mondjuk, funkys, energikus psytrance, esti öltözetben. Rengeteg erős hatás ért minket a partykon, ez a zenét hallgatni, és erre táncolni felszabadít, és jó értelemben kiszakít a hétköznapokból. Ha a zenénkkel tudunk olyan jó élményeket adni, amilyeneket mi kaptunk, az nekünk is jutalom. Mindig olyan zenét szeretnénk írni, aminek sztorija van!”

Aztán ezt jól le is csekkoltuk két éve, mikor megjelent az első rendes albumuk; így fogalmaztunk:

A 9 db 7-8 perces track elképesztően kimunkált hangzása és sávjai még a műfajon belül is – melynek jellemzője a végletekig kidolgozott hangzás – kiemelkedő minőségűnek számít.

A görög aduász mellett Dél-Afrikából is érkezik zenész, mégpedig Terrahertz az Hekwapi Recordstól. További extra a születésnapos, Psyletzky (Y-Production) birthday-szettje – rajtuk kívül a hazai nightpsy legismertebb, nemzetközi arcai, a ketten együtt a Labirhythm formációt alkotó a Dr Space (Forestdelic Records) és Tsubi (Radiozora/Sangoma Records), illetve Tárák (Dance Moment) lép föl.

Még van valamennyi második körös belépő 5000-ért, a kapunál ugyanez már egy ezressel többe fog kerülni. Összesen 350-en férnek el az Exitben, úgyhogy azért érdemes biztosra menni, és előre jegyet venni. A helyszín a Csepel Művek területén található, minden infó az eventben.