Nyári emlékeink – hallgasd újra a tavalyi SUN Fest zárószettjét!

// 2020-01-05

A Koncertblogon tette közzé a SUN Festival-szervezője, a Solar United Natives dj Cheeky és Hiboo tavalyi feszten előadott fesztiválzáró szettjét. Az emlékezetes fellépés hangzóanyaga a hagyományosan december 27-én tartott Winter SUN party ajánlóját dobta föl nálunk és nekünk.

Cheeky és Hiboo (ejtsd: ‘hibu’) a fellépés során együtt pakolta a lemezeket, utóbbi pedig volt, hogy a beleszintizés és -effektezés mellett gitárt, sőt mikrofont is ragadott, és teljesen improvizatív módon játszott, énekelt, beszélt a zenék alá-fölé.

Nos, szemellenzős hozzáállás – hogy “milyenmár, egy ilyen ándörgrándos goafesztiválon ilyen trúzenére ráénekelni!” – felejtős, az eredmény igazán meggyőző lett:

Cheeky így nyilatkozott a mix kapcsán:

Az 1G Records-os Hiboo-val már régóta ismerjük egymást, zenéltünk együtt a MadCity csapatban, jártam hozzá produceri különórákra is, és barátok lettünk a sok év alatt. Fantasztikus zenei tehetségnek tartom, aki akármilyen hangszerhez és programhoz nyúl, meg tudja szólaltatni azt, és tutira születik valami belőle. Ez már a harmadik év volt, hogy felkértem őt, zenéljünk együtt a SUN-on. Mostanában egyébként úgy érzem, tovább/túl kell lépnem a dj-zés keretein – 20 még gombócból is sok, nemhogy évből – , és ezért elkezdtem kísérletezni. Egyrészt az ilyen közös fél-live-os produkciókkal, másrészt a zeneírással is. Mindig különleges élmény valakivel a színpadon együtt alkotni. Egész jól összeszoktunk már Hiboo-val, én mixelem a zenéket, effektezek, figyelek, hogy ő mikor mit szólaltat meg, és én azt akkor kompenzálom a mixeren. Ő gitározik, szintiken játszik, és van, hogy a hangjával varázsol. És ebből születik valami más, valami új, valami több. Mi legalábbis így érezzük. Ez a nyári fellépés nagyon meghatározó volt, de úgy érzem, hogy a mostani Winter SUN-os közös fellépés volt az igazi összeérés, konkrétan euforikus pillanatok voltak szett közben, és több olyan is, amikor összenéztünk, és éreztük, hogy összekapcsolódtunk, együtt voltunk a flow-ban. Még néha ma is, ha rágondolok, libabőrös leszek. Remélem. sok ilyen lesz még.