Sabaton, Apocalyptica és Amaranthe egy este az Arénában

// 2020-01-06

Elég komoly metálos görgeteg darálja le az Arénát január 22-én, szerdán.

Fő zenekar a tavaly júliusban megjelent albumát turnéztató a Sabaton; a vészjósló című – pláne most, mikor az USA és Irán között hangos kardcsörgetés zajlik – The Great War album borítóját is amúgy Sallai Péter készítette. A címmel egyébként az első világháborúra emlékeznek, melyet a korában még így neveztek. A lemez a ’16-os The Last Stand folytatása, és szintén konceptalbum.

Ennek első kislemezes dalából, a Fields of Verdunből az Apocalyptica az saját verziót is készített, melyről Pär Sundström, a Sabaton basszerosa így nyilatkozott:

2018-ban láttam az Apocalyptica madridi koncertjét, és az általuk kreált mágikus atmoszféra teljesen ledöntött a lábamról. Egyúttal kíváncsivá is tett, hogy ezek a fantasztikus zenészek mire lennének képesek egy Sabaton-dallal. És hogy milyen lenne, ha egy még kiadatlan dalunk Apocalyptica-verzióját vennék föl?

A három szervező, a Live Nation, a Hammer Concerts és a Rock1 összefogásával megvalósuló nagyszabású koncertre állójegyek 12 900, ülők pedig 14 900 forintért kaphatók, kapunyitás este 7-kor. Első fellépő a popmetálos Amaranthe, aztán jön az Apocalyptica, majd a Sabaton.