A napos oldal – játék és muzsika a Winter SUN-ra

// 2019-12-22

Ki tudja már, hány éve van az úgy, hogy karácsony után egyből irány a Dürer és a Winter SUN. Idén a hagyományos játék mellett exkluzív zenével is zavarunk mindenkit a buliba.

2014 óta csak egyszer, 2015-ben nem ajánlottuk a SUN Festival téli, karácsonyi partyját külön cikkben, úgyhogy idén sem bírjuk kihagyni. Most ráadásul exkluzív zenével hajtunk mindenkit a Winter SUN-ra: az egyik főszervező Cheeky és Hiboo az idei SUN-on rögzített, fergeteges mixe Koncertblog Session sorozatunkban debütál. Meg van ám persze nyereményjáték is.

Azt már sokszor leírtuk, hogy a Napról elnevezett fesztivál a téli napfordulót, a végre ismét hosszabbodó nappalokat ünnepli hagyományosan karácsony után egy, a napforduló után pedig hat nappal. Winter SUN-t viszont saját, mármint csak nálunk megjelenő zenével még sosem ajánlottunk (de magát a fesztet igen, azt is idén).

A Koncertblog Winter SUN Session by dj Cheeky & Hiboo @ SUN Festival 2019 című opusz elkövetői most december 27-én, pénteken is együtt játszanak, és nyilván a nagyteremben, a Solar Stage-en. Ahova egyébként Szerbiából, a nagyon jó nevű Tesseract kiadótól érkezik headliner, mégpedig a kétfős Makida. Ugyanitt játszik egyébként a szintén SUN-os Oleg, illetve Mush is (az ő mixükkel ajánlottuk az idei SUN Festet), de most nem együtt, hanem előbbi most Oshiival, utóbbi pedig GPG-vel. Lesz még közös live-olás, Paralell Dialogtól és Green Cosmostól.

A Dürerben minden goapartyn a középső teremben van a dark és a rokon irányzatok (mint például nightpsy), és nincs most se másképp. A Dark Moon Stage szintén kelet-európai, román a fő pörgető, ráadásul csaj (darkos csaj!!), djane Turiya. Ugyanitt például lesz még két live, Folding Circus és Data Entry, és az egyre csak jobb-és-jobb Ikoza Polluxszal együtt rémisztget majd magas bpm-számmal – félelmetes effektezés, borzongató dobok.

A sarokteremban a Kaleidoscope Stage-re húztak mutatós lineupot, lassabb, hovatovább konzervatívabb ütemekkel, amit a fellépők legtöbbje is megmutat: Titusz, Infragandhi, Beta, illetve a saját acidekkel hengerelő Interflug live mögötti személy sem mai csirke már. A kvázikinti helyszínre, az Interstellar Gardenbe dj Electrocat hozza a tilosos műsorban megismert, kifinomult Irodalmi Dubtechnó-vonalat. Ugyanitt lesz szokás szerint a csobánkapusztai teház is: az itteni SUN-os pólókat, saját készítésű termékeket adományokért cserébe szerezhetünk meg, ezzel támogatva a SUN-os Mély Mosoly Alpítványt.

Ahura Fire Tribe

A fellépőkén mellett a buli extráinak és vizualistáinak sora sem rövid, ezekből is szemezgetünk egyet: Virág Judit és a Timandra Tribe alakulat törzsi táncos, az Ahura Fire Tribe tűzzsonglőrös koreográfiát mutat be, és ott lesz a Psyhelp csapata, ha valaki túltolná a bulit. A látványvilágért pedig például a Zumart Decort, Membrant és Organicont dicsérhetjuk (vagy épp szidhatjuk, ha nem tetszik).

Belépő 3000 és 4500 forint között kaphatók; a legdrágább a kapunál lévőre vonatkozik; SUN-tagoknak ez a Winter SUN is ingyenes. Meg azoknak is, akik “csak” velünk játszanak és nyernek!

Játék

Milyen szavakkal ajánlottuk a tavalyi Winter SUN-on Aurafoodot?

A megfejtéseket december 27-én, délig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra WS19 tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Klenk Jánost és Vakulya Biankát, aki ingyen mehet a péntek esti Winter SUN partyra, a Dürer-kertbe. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.