Magyarország tetején a Csík Zenekar – vasárnap a Kékestetőn húzzák!

// 2010-11-25

Szezonindító forgataggal várja a havat – mely a meteorológusok szerint meg is érkezik – a Magyar Síakadémia vasárnap a Kékestetőn, ahol a nap fénypontjaként délután fél háromtól a Csík Zenekar muzsikál.

Ez Kékes! (fotó: Origo)

November 28-án, azaz most vasárnap rendezi szezonnyitó mulatságát a Magyar Síakadémia, Magyarország legmagasabb pontján, a Kékestetőn. A délelőtt tizenegyre már kiteljesedő vásári forgatag szinte búcsúbeli hangulatot ígér. Ezt megkoronázva lép színpadra fél háromkor a Csík az ország tetején, előtte kettőtől gyerekkórusok mutatnak a naptárra adventi dalokat énekelve.

 

Szezonindító forgataggal várja a havat – mely a meteorológusok szerint meg is érkezik vasárnapra – a Magyar Síakadémia vasárnap a Kékes-tetőn, ahol a nap fénypontjaként délután fél háromtól a Csík Zenekar muzsikál.
November 28-án, azaz most vasárnap rendezi szezonnyitó mulatságát a Magyar Síakadémia, Magyarország legmagasabb pontján, a Kékes-tetőn. A délelőtt tizenegyre már kiteljesedő vásári forgatag szinte búcsúbeli hangulatot ígér. Ezt megkoronázva lép színpadra fél háromkor a Csík az ország tetején, előttük kettőtől gyerekkórusok mutatnak a naptárra adventi dalokat énekelve.
Azért is érdekes választás a Csík, mert az adrenalista síelők és boardozók dzsemborijain általában lazás hiphop, nu metal vagy elektronikus szól tökig föltekerve. Gondoljunk csak a két hete a Koncertblogon közvetített Fridge Fesztiválra. Az idősebb havas arcok viszont ezek szerint jobban díjazzák az elmélyülős adventi áhítatot.
Ki hinné, hogy csaknem húsz éve alakult Csík János folk-zenekara. A népzenei körökben a kezdetektől elismert együttesre az igazi népszerűség csak pár éve mosolygott, mikor csavartak egyet a pop-rock zenészek szokását, akik előszeretettel dolgoznak föl népdalokat.
Csíkék viszont rock dalokat ültetnek át folkba, valósággal megőrjítve ezzel koncertjeik közönségét. Egyik másik fergeteges átiratuk magasan üti is az eredeti nótát, gondoljunk csak a Quimby Most múlik pontosan című slágerére.Szezonindító forgataggal várja a havat – mely a meteorológusok szerint meg is érkezik – a Magyar Síakadémia vasárnap a Kékes-tetőn, ahol a nap fénypontjaként délután fél háromtól a Csík Zenekar muzsikál.November 28-án, azaz most vasárnap rendezi szezonnyitó mulatságát a Magyar Síakadémia, Magyarország legmagasabb pontján, a Kékes-tetőn. A délelőtt tizenegyre már kiteljesedő vásári forgatag szinte búcsúbeli hangulatot ígér. Ezt megkoronázva lép színpadra fél háromkor a Csík az ország tetején, előttük kettőtől gyerekkórusok mutatnak a naptárra adventi dalokat énekelve.

Azért is érdekes választás a Csík, mert a fiatal adrenalista síelők és boardozók dzsemborijain általában lazás hiphop, nu metal vagy elektronikus szól tökig föltekerve. Gondoljunk csak a két hete a Koncertblogon közvetített Fridge Fesztiválra. A vasárnapi műsor viszont az idősebb havas arcoknak szól ezek szerint.

Ki hinné, hogy csaknem húsz éve alakult Csík János folkzenekara? A népzenei körökben a kezdetektől elismert együttesre az igazi népszerűség csak pár éve mosolygott rá, amikor csavartak egyet a pop-rock zenészek azon szokásán, hogy előszeretettel dolgoznak föl népdalokat.

Csíkék viszont rock dalokat ültetnek át folkba, valósággal megőrjítve ezzel koncertjeik közönségét. Egyik-másik csűrdöngölős átiratuk magasan üti is az eredetit, gondoljunk csak a Quimby Most múlik pontosan című slágerére.