A Grabanctól Reggie Wattsig – heti koncertajánló

// 2010-11-25

Zenei vegyes salátát kínálunk erre a hétre koncertekből, némi világzenével, reggae-vel, alterral, folkkal, dzsesszel, elektronikával, poppal, rockkal, hagymásbabbal és az utánozhatatlan fűszerkombinációval, Reggie Wattsszal.

Reggie Watts

Egy zenei vegyes salátát kínálunk erre a hétre koncertekből némi világzenével, reggaevel, alterral, folkkal, jazzel, elektronikával, poppal, hagymásbabbal és az utánozhatatlan fűszer kombinációval, Reggie Watts-cal.
Ahogy azt már beharangoztuk a Kerekes Band megalakulásának tizenötödik évfordulója alkalmából szakítja a plafont az A38-on szombat este, a Csík Zenekar pedig az ország legmagasabb pontján a Kékestetőn húzza vasárnap fél háromtól.
Ma estére (már megint csütörtök van) ízletes alternatív koncokat ajánlunk néktek. A Roham bárjában a Metál nem mond csütörtököt programban a Shell Beach játszik némi indie-vel fölütött nu metált. A Csengeri utcai Pótkulcsban viszont „lakossági trancerock” a kínálat, melyet szerkesztőségünk egyik kedvenc bandája, a szellemdús Grabanc tálal.
Az A38 hajó a szülinaposok hétvégéje szlogennel is promózhatná a mostanit. Mindenesetre pénteken a focicsapatnyi Riddim Colony ötödik szülinapja alkalmából muzsikál. Meghívásukra a bécsi reggae szcéna is képviselteti magát Emiliano & 3gga jóvoltából. Eközben a Gödörben alternatív bandák gyülekeznek, ott zenél a korábbi Kistehén zenekar egyik fele, az Intim Torna Illegál és két további viszonylag friss lemezes brigád, az Anna and the Barbies
Az óbudai főtéren szombat délután fél négykor az Anima Sound System egykori és a Makám mostani énekesnője koncertezik, utána hattól pedig a Szarka fivérek szinte kultbandája a Ghymes húzza-vonja.
Estére pedig a Dürer-kertbe várják a Magyarországon sosem kopó népszerűségű Bud Spencer rajongóit. A szombati XXL Bud Spancer bulin az idősebb Bud fanok kedvéért föllép Kovács Kati, a Spencer Hill Magic Band a filmslágereket tol Guido és Maurizio Di Angelistől. A bulin lesz még könyvbemutató, szinkron – és hasonmás verseny, valamint természetesen hagymásbab főzés.
Mostanában keveset hallani az ezredfordulón nagyon hasító ceglédi Zanzibar zenekarról, de vasárnap este megnézhetjük őket Morrison’s Közzgázban. Budafokon pedig egész vasárnapon át hasít a X. Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál. A giga zenekarok tolják a jazzt, így a Police Big Band, a Budapest Jazz Orchestra és a házigazda Budafok Big Band.
Hétfő este az elképesztő tehetségű amerikai Reggie Watts lép föl a Trafóban, az estet holnap külön posztban vezetjük fel. Egyelőre legyen elég annyi, hogy Reggie szellemes társadalom kritikus, dadaista humorista, hiphopper, sőt operaénekes egyben.
Kedden az Akácfa utcai Fogasházban az egyik legérdekesebb kísérleti elektronikus banda a Tigrics kelti a zajt, míg szerdán a Bëlga hülyíti a népet a Morrison’s 2-ben. Persze a nagy kereskedelmi televíziók tehetségeinek sem maradnak el klubkoncertjei, kedden a B7-ben a Megasztárosok, szerdán a Corvinban pedig az X-Faktorosok fújják a dalt.Egy zenei vegyes salátát kínálunk erre a hétre koncertekből némi világzenével, reggaevel, alterral, folkkal, jazzel, elektronikával, poppal, hagymásbabbal és az utánozhatatlan fűszer kombinációval, Reggie Watts-cal.

Csütörtök estére ízletes alternatív koncokat ajánlunk: a Roham bárban a Metál nem mond csütörtököt elnevezésű programban a Shell Beach játszik némi indie-vel fölütött nu metált. A Csengery utcai Pótkulcsban viszont “lakossági trancerock” a kínálat, melyet szerkesztőségünk egyik kedvenc bandája, a szellemdús Grabanc tálal.

Az A38 hajó a szülinaposok hétvégéje szlogennel is promózhatná a mostanit. Pénteken a focicsapatnyi Riddim Colony ötödik évfordulója alkalmából muzsikál, és meghívására a bécsi reggae-szcéna is képviselteti magát Emiliano & 3gga révén. Eközben a Gödörben zenél a korábbi Kistehén tánczenekar egyik fele, az Intim Torna Illegál és két további viszonylag friss lemezes brigád, az Anna and the Barbies és a Magashegyi Underground.

Ahogy már beharangoztuk, a Kerekes Band megalakulásának tizenötödik évfordulója alkalmából szakítja a plafont az A38-on szombat este, a Csík Zenekar pedig az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn húzza vasárnap fél háromtól.

Az óbudai főtéren szombat délután fél négykor az Anima Sound System egykori és a Makám mostani énekesnője, Bognár Szilvia koncertezik, utána hattól pedig a Szarka fivérek kvázi-kultbandája, a Ghymes húzza-vonja.

Estére a Dürer-kertbe várják a Magyarországon sosem kopó népszerűségű Bud Spencer rajongóit. A szombati XXL Bud Spencer bulin az idősebb Bud-fanok kedvéért föllép Kovács Kati, a Spencer Hill Magic Band pedig filmslágereket tol Guido és Maurizio Di Angelistől. A bulin lesz még könyvbemutató, szinkron- és hasonmásverseny, valamint természetesen hagymásbabfőzés.

Mostanában keveset hallani az ezredfordulón nagyon hasító ceglédi Zanzibar zenekarról, de vasárnap este megnézhetjük őket a Morrison’s Közgázban. Budafokon egész vasárnapon át hasít a X. Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál, gigazenekarok tolják a dzsesszt, így a Police Big Band, a Budapest Jazz Orchestra és a házigazda Budafok Big Band.

Hétfő este az elképesztő tehetségű amerikai Reggie Watts lép föl a Trafóban, az estet holnap külön posztban vezetjük fel. Egyelőre legyen elég annyi, hogy Reggie szellemes társadalomkritikus, dadaista humorista, hiphopper, sőt operaénekes egyszerre.

Kedden az Akácfa utcai Fogasházban az egyik legérdekesebb kísérleti elektronikus banda, a Tigrics kelti a zajt, míg szerdán a Bëlga hülyíti a népet a Morrison’s 2-ben. Persze nagy kereskedelmi tévék tehetségeinek sem maradnak el a klubkoncertjei, kedden a B7-ben a megasztárosok, szerdán a Corvinban pedig az x-faktorosok fújják a dalt.