Az ifjú ausztrál gitárján vállalja

// 2010-11-26

Joe Satriani után jó egy hónappal egy másik gitárvirtuóz Joe Robinson is Budapestre látogat. A még mindig tinédzser ausztrál dzsesszgitáros két éve, tizenhat esztendősen nyert meg egy nagy habveréssel körített tehetségkutatót, mondjuk úgy: az ausztrál X-Faktort. Az azóta világszerte koncertező ifjonc vasárnap a Colombus hajón csap a húrok közé.

Joe és a szivárvány

November 28-án Budapesten lép fel a 18 éves Joe Robinson, a jazz gitározás egyik nagy tehetsége. A srác a Colombus hajó ínyenc közönségét varázsolhatja el vasárnap este.
A filmbe illő sztori bő két éve került a nagy nyilvánosság elé. A fiatal gitármágus 16 évesen nevezett a kontinensnyi országban igencsak népszerű Australias God Talent tehetségkutatra.  Ha már elindult, meg is nyerte a versenyt
Azóta adott több mint ezer koncertet, együtt muzsikált a világ legjobbjaival. Mostanában Amerikában, Nashville-ben él. Hozzánk is nashville-i zenészeivel érkezik.
Stílusán kezdetben tagadhatatlanul látszott a nagy példakép Tommy Emmanuel hatása a bélyegét, de mára kialakult egyéni hangzásvilága is.Joe Satriani után jó egy hónappal, egy másik gitárvirtuóz Joe, Robinson is Budapestre látogat. A még mindig tinédzser ausztrál jazz-gitáros két éve, tizenhat esztendősen nyert meg egy nagy habveréssel körített tehetségkutatót, mondjuk úgy: az ausztrál X-Faktort. Az azóta világszerte koncertező ifjonc vasárnap a Colombus hajón csap a húrok közé. Az este nyolckor kezdődő koncertet élő streamünkön közvetítjük a Koncertblogon

November 28-án Budapesten lép fel a 18 éves Joe Robinson, a dzsesszgitározás egyik nagy tehetsége. Robinson filmbe illő sztorija bő két éve került a nagy nyilvánosság elé. A fiatal gitármágus 16 évesen nevezett a kontinensnyi országban igencsak népszerű Australia’s Got Talent tehetségkutatóra, és ha már elindult, meg is nyerte a versenyt.

Azóta adott több mint ezer koncertet, együtt muzsikált a világ legjobbjaival, köztük Steve Vaival, Steve Cropperrel, vagy Dweezil Zappával. Mostanában Amerikában, Nashville-ben él, és ottani zenészekkel érkezik Pestre is.