Irány a pusztaság – Grasahu Fesztivál hatodszorra is bizonyítja, hogy mennyi élet van a mainstreamen túl

// 2024-08-05

Az iskolai projektként indult kisfesztivál a koncertek és dj-k mellett workshopokkal, beszélgetésekkel bizonyítja, hogy nem csak a nagyvárosok környékén érdemes fesztiválozni.

Irány a pusztaság: idén hatodjára is megrendezik a Grasahu nevű fesztivált a Csongrád-Csanád (vár)megyében található, vadregényes Üllési Pusztaszínháznál, ahol a zene mellett komoly teret biztosítanak a különféle művészeteknek és a kreatívfoglalkozásoknak is.

Szétrobbanó esőcseppek és mini-Woodstock-hangulat

Grasahu vagyis szétrobbanó esőcseppek. Időszámításunk előtt a boromédek népe zenés-táncos bulikkal kérlelte Aarjivata nevű istenüket, hogy állítsa meg az aszályt, Aarjivata pedig a sok buli jutalmaként egy gigantikus vízcseppel kedveskedett nekik, amelyből kialakult új hazájuk, a Kárpát-medence.

A zene és a tánc pedig idén is folytatódik a pusztaság közepén, megidézve a klasszikus woodstocki hippifesztivált – magyaros miniverzióban. De nem csak azoknak érdemes kinézniük, akik bulizni szeretnének, mert az esti tombolások előtt mindenki kiélheti kreatív hajlamait is.

Lesz többek közt szappankészítő workshop – nyugi, nem olyan, mint a Harcosok klubjában –, tetoválósarok, horgoló, magbomba, bubis és varrós workshop, kerámiázás, linómetszés, hennázás, és még azt is megtanulhatod, hogyan nyűgözz le bárkit zsonglőrködéssel. Ezek mellett különféle beszélgetések és foglalkozások várnak a résztvevőkre – este pedig a zenéé a főszerep. 

Bulik immár két helyszínen

Idén bővítették a fesztivált: egy kültéri színpadot is felhúztak a szervezők, úgyhogy a Pusztaszínház mellett a szabad ég alatt is mehet majd a tombolás és a tánc. 

Lesznek magyar és külföldi fellépők is, főleg az underground és a világzene területéről, a zenekarok mellett pedig több dj is gondoskodik az esti pörgésről tempós elektronikus zenékkel. Akad a bandák között néhány nagyágyú is, például a világjáró, posztmulatós, vad balkáni gypsypartyban utazó Hét Hat Club, vagy az idén Törökországot és Franciaországot is megjárt, a magyar népzenét dél-amerikai hatásokkal, meg punkkal, hiphoppal és skával mixelő világzenész Duckshell.

Az alföldi hippis feszten nem a toplistás világsztároké a főszerep, hanem a kiváló és szerethető, de kisebb bandáké és lemezlovasoké, akik megmutatják, hogy a mainstreamen túl is bőven van élet.

A fullos lineup:

A fesztivál augusztus 14–18. között látogatható.

Grasahu-bérletedet, egy- vagy kétnapos jegyedet a Tixa oldalán tudod beújítani –  további infókat pedig a Facebook-eventnél és Instagramon találsz.