Halloweeni hiphop – Akkezdet Phiai-jegynyertesek

// 2012-11-01

Kétségkívül Eger legjobb klubjában, a Gödörben koncertezik pénteken az egyik legjobb magyar hiphopbanda, Akkezdet Phiai. Megtörtént a sorsolás.

Saját Kezdet-koncertfelvételünk

A korábban Kazamaták néven működő egri diszkóból mára remek klub lett, mely megkapta a budapesten Akváriummá alakult Gödör nevét, és ahol egymást váltják a magyar elektronikus színtér jelentős szereplői. Két hete Palotai pörgette a népet, akiről nem kis megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy vidéki haknin korántsem az a visszafogott, a közönségre csak néha kinéző lemezlovas, mint Budapesten általában, hanem széles mozdulatokkal, harsányan ugráltatja a táncolókat, és ünnepelteti magát (nem mellesleg indokoltan, az egri Gödörben olyan szettet nyomott, hogy alig álltunk a lábunkon).

A halloweeni hosszúhétvége második estéjén, pénteken pedig Akkezdet Phiait fogadja a Gödörben a Jump for the Sound egri partyszervező brigád. A koncert és az utána következő party az Utcazaj sorozat második estéje (az elsőn a Punnany Massif volt a véndég).

Akkezdet Phiai az elmúlt években a legfontosabb magyar hiphopformációk közé emelkedett, nem kis részben szövegei miatt. A csapat két alapítója Süveg Márk aka Saiid, és Závada Péter aka Újonc (a híres prózaíró, Závada Pál fia), akik már 1996-ban összeálltak a Higher Tone Alliance néven. Akkezdet Phiai nevet aztán három évvel később vették föl, ami után újabb négy évet kellett várni első lemezükre, Akkezdet címűre.

Diszkográfiájukban ezután újabb szünet következett, míg 2010-ben előrukkoltak a Kottazűr című anyaggal. Közben csatlakozott hozzájuk dj Frequent, aki az egri bulin a koncert után lemezeket pakol. A warmupot a Szavak Ereje formáció és dj Böki adja, őket Akkezdet Phiai követi, majd a színpadon dj Frequent marad, hogy a buli végéig táncoltassa a népet.

Nyerj jegyet!

A belépő este tizenegyig egy ezres, utána kétszázzal több, de aki velünk játszott, ingyen is bejuthat:

Melyik slampoetry-versenyt nyerte meg a Akkezdet Phiai tagjai tavaly januárban, a budapesti Millenárison? Segítség korábbi cikkünkben volt, a helyes válasz pedig az Európa-pont megnyitója volt.

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Kezdet tárgyú levélben, péntek délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között három belépőt sorsoltunk ki a pénteki esti Utcazaj 2 – Akkezdet Phiai partyra, az egri Gödör Kultklubba – Dóka Bernadettnek, Kurityák Máténak és Pomaházi Lászlónak. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöljük, és e-mailben értesítettük őket.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra.