Ez már tényleg a nyár, itt az első szabadtéri psytrance-buli

// 2018-05-10

Megérkezett a bulizás szempontjából legklasszabb évszak, a Track Terrace-on Symphonics és a Shadow Chronicles táncoltat. Nyerj jegyet! 

 

Az Y-Production és a Goa.hu ezúttal Trance Porttal közös szervezésében a főváros talán legjobb szabadtéri koncerthelyszínén, a belváros közelében található Track Terrace-on rophatjuk világosodásig, az Out Of Reality Open Air névre keresztelt bulin. A május 19-ei partyn két elsővonalas trance-legenda, a Blue Tunes Records-os progikirály Symphonix és a hosszú idő után Shadow Chronicles néven végre új zenékkel jelentkező dél-afrikai Protoculture lesz a vendég.

Ezen az estén a progresszívtrance a szebbik arcát mutatja majd, ami ezúttal nem a kiszámíthatóságot és a már milliószor bevált recept szolgai követését jelenti majd, hanem az eredeti szellemiség jegyében a földöntúli-meditatív hangok összetett, organikus rétegződését takarja.

Symphonix

Az ős-progis filozófia egyik meghatározója maga a Symphonix, egy német testvérpár, Sirko és Stephan Wotankowski alkotta duó, már közel 10 éve (testvérek nyilván előtte is voltak). Kalandozásaik közben bevállalták az elpoposodást is, de a legtöbb progiproducerrel ellentétben szerencsére nem a jól bejáratott nevükön zavarják össze a zenehallgatókat, hanem a beszédes True Lies néven adják ki Armin van Buurennel és egyéb stadiontrance-zenészekkel közös dolgaikat. Amikor viszont az eredeti projekttel lépnek fel, a hamisítatlan progresszív zenén van a fókusz, ami leginkább a napfényben taposáshoz vagy egy nyári nap lezárásához ideális, hogy a borajánlók modorosságát is idekeverjük.

A dél-afrikai Protoculture se tavaly futott be, a fenti duóhoz hasonlóan a kváziatyaúristen státuszt már vagy tíz éve elérte. Ahogy a világon mindenhol, a psytrance Dél-Afrikában is merített a helyi zenékből és azok hangulatából, viszont a helyi törzsek zenéje már keveredett az európaival, mire a trance oda betört.

Napszaktrance

Ennek következménye egy, az országra jellemző hangzás lett (SA trance avagy a mostani, kényszeresen napszakokban gondolkodó címkevilágban: twilight trance), aminek kialakításában Protoculture is tevékenyen részt vett, bár ő a saját hangzását inkább “morning trance” néven emlegeti. A party másik headlineréhez hasonlóan ő is betört a klubokba, és egyre inkább a mainstream trance felé tendált (szintén nagy haverja Armin van Buurennek), aztán valószínűleg elege lett belőle.

A régóta várt visszatérést a psy-hoz Shadow Chronicles néven lépte meg, és ezen a néven még nem hallhattuk őt itthon. Mi tagadás, erősre sikerült a comeback, kíváncsiak vagyunk, élőben hogyan szól majd.

Az este nem lehet teljes a műfaj hazai legjobbjai nélkül, így a bemelegítés és a zárás Hruscsov, Psyletzky és a Beyond/Boohna vs Dj Danger produkciókkal telik majd.

Hol lesz? Mennyiért?

Aki kicsit is otthon van ebben a közegben, tudja, hogy ennek a műfajnak a szabadtéri bulik állnak igazán jól. Ezúttal egy új helyszín mutakozik be, a Track Terrace. Viszonylag közel van a belvároshoz, és mivel egy irodanegyed (Infopark) fekszik csak mellette, hangparákra aligha kell számítani. A különleges helyszín természetesen alkalomhoz illő dekort is kap, egyenesen San Franciscóból hozza a Luno Sol Production.

Effélére számíthatunk a Luno Soltól.

Jegyek a Trackben és online a Tixa.hu-n vásárolhatók, érdemes igyekezni, mert az early bird jegyek háromezer, a sima elővételesek háromezer-ötszáz forintért kaphatók, a kapuban viszont már kereken négyezret kell perkálni a bejutásért. Aki azonban velünk játszik, ingyen is bejuthat.

Játék

Melyik kiadó volt a főszereplő a Goa.hu januári, születésnapi partyján? (Segítség akkori ajánlónkban.)

A megfejtéseket május 19-én, szombaton délután 3-ig várjuk a jatek@koncertblog címre, Symphonix tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Out Of Reality Open Air partyra, a Track Terrace-ra. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!