Idén is menő lesz a Művészetek Völgye

// 2018-05-14

Nem tudjuk, feltűnt-e, de akkora már a feszt, hogy Kőbányának saját helyszíne van! 

Július 20-tól 29-ig tartják az idei Művészetek Völgyét Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden, közel hetven helyszínen, ezerötszáz programmal. 

A nagy hazai nevek mellett idén lesz pár külföldi előadó is, például az Asian Dub Foundation vagy a De-Phazz. A könnyűzenei színpadon lépnek majd fel a legnépszerűbb hazai sztárok – ott lesz, például, az Anna and the Barbies, a 30Y, a Quimby, a Hiperkarma és az Irie Maffia.

Kőbánya önkormányzata és a Kőbányai Zenei Stúdió rakja össze a rockzenei színpadot a Kőbánya udvara nevű helyszínen. Többek között itt ad koncertet az Ivan and the Parazol, a Mary Popkids és a Carbonfools.

Az alternatív zenekarok a Hangfoglaló Udvarban és a Klinika Udvarban lépnek fel, ez utóbbi idén debütál, a Tilos Udvar helyén. Fellép a Blahalouisiana, az Anima Sound System (dj set), a Fran Palermo és a Ricsárdgír.

A jazz rajongóit a Harcsa Veronika Udvar várja, ugyanez a helyszín ad helyet az Éjféli ütem nevű koncertsávnak. Ezen belül a hazai és környező országokból érkező előadók játszanak főleg elektronikus zenéket.

A legnépszerűbb darabokkal jön a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Katona József Színház és még sok más társulat. Az irodalom frontján a Kaláka együttes és Lackfi János versműhelyekkel, versimprókkal és zenés verseléssel készül. Bereményi Géza, Varró Dániel, Háy János, Dragomán György – csak néhány név a meghívottak közül. A Nyáry Krisztiánnal összefogó Momentán Társulat LiteraTúra címmel hirdet előadást.

A Fonó Budai Zeneház Udvar a nép- és világzenei világot hozza el a Völgybe, többek között a régóta várt Besh o Drom, a Gypo Cirkusz, a Cimbaliband, Palya Bea, a Véletlen trió, a Parno Graszt, a Kerekes Band, a Barabás Lőrinc Quartet és a PASO segítségével.

A Művészetek Völgye nem lehetne teljes a néphagyományok nélkül. A Hagyományok Háza Folk Udvarban és a Muhary Udvarban kell majd keresni a kapcsolódó programokat, ezeken a helyeken többek között azt is megmutatják, hogy hogyan lehet népzenére bulizni.

Gyerekprogrammal szinte minden udvar készül, és sportolni is lesz lehetőség, az éjszakai jógától a focin át a félmaratonig.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!