Deák Bill 70. – a blueskoncert, ahol még Ganxsta is fellép

// 2018-11-07

Deák Bill Gyulát kérdeztük a pénteki születésnapi koncertjéről és arról, hogy mi hajtja még 50 színpadon töltött év után. Megvannak a jegynyertesek!

Elég nagy alkalom ez, készül valami különlegessel a koncertre?

Hobo lesz a vendégem, vele éneklünk is közös számot. Rajta kívül lesz még két vendég, Big Daddy és Ganxsta Zolee. Ezen kívül csináljuk a dolgunkat, ahogy mindig is.

Mely számokra számíthatnak a rajongók biztosan?

Az egész koncertnek a gerincét a régi számok fogják alkotni. Sajnos kimarad majd egy csomó szám, nagyon sok van, ezért is nagyon nehéz választani. Konkrét számokat nem mondhatok, de a koncert felöleli majd a teljes munkásságomat, a Hobo Blues Bandtől mostanáig.

Ötven éve van a színpadon, ennyi idő alatt sokan kiégnek. Mi hajtja még?

Az hajt még, hogy szeretem ezt a dolgot. Aki kiég, azért nem koncertezik, mert nem szereti. Én azért koncertezem, mert ezt szeretem, így abból élek, amit szeretek, és erre büszke is vagyok.

Melyik a kedvenc külföldi és magyar albuma?

Albumot nem tudnék mondani. A külföldiek közül imádom B. B. Kinget, Albert Collinst és Muddy Waterst. Magyarok közül a Syriust szerettem nagyon, ezen nőttem fel, na meg a régi LGT-t szerettem nagyon még, amikor még élt Somló Tamás. Szeretem még Radics Bélát és Bencsik Samut, azért nagyon hálás vagyok, hogy állhattam velük egy színpadon.

Miben más a mai bluesszíntér, mint az ezredforduló előtt?

Ez mindig is egy kisebb színtér volt, nem nagyon változott az évek során. Magyarországon akkor ismerték meg a bluest, amikor a Hobo Blues Banddel behoztuk ide. Az biztos, hogy még ma is sokan szeretik itthon, sokan lesznek a mostani koncerten is. Én hiteles ember vagyok, nem adtam el magam. Ez fontos ahhoz, hogy szeressék a műfajt és az embert.

Legutóbb 2009-ben adott ki lemezt, mikor lehet számítani újra?

Igen, majdnem tíz év eltelt már a legutóbbi, A Király meséi aranylemez után, a platinalemez Hatvan Csapás óta pedig el is telt. Szóval jövőre szeretnék új anyaggal jelentkezni.

 

A koncert november 9-én, pénteken lesz a Budapest Arénában. Kezdés este 8-kor, belépőket itt lehet venni, az ár 5000 forinttól indul. Nálunk viszont három párosjegyet meg is lehet nyerni:

Játék

Hol volt Bill kapitány nyolc évvel ezelőtt, szintén novemberben rendezett nagykoncertje?  – kérdeztük. (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: a Syma-csarnokban).

A megfejtéseket november 9-én, pénteken délután 2-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Bill tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül három nyertest választottunk: Sipos Ervint, Mestyán Benedeket és Haller Rózát, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a Deák Bill-koncertre, az Arénába. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!