Az ördög gyümölcse – megvan a Zeal & Ardor-jegynyertes

// 2018-11-09

November 13-án, kedden, az Akvárium Kis Halljához illő járulnia a hazai metál fekete seregének.

A tavalyi őrületes A38-koncert után ismét eljön Budapestre a halálmetált fenekestől felforgató formáció, a Zeal & Ardor.

A Zeal & Ardor 2016-os Devil Is Fine-ja sokak szerint a legeredetibb metálalbum az elmúlt 15 évben. Az alapkoncepció, mely a delta-blues (a legkorábbi, a rabszolgának elhurcolt afrikaiak által gyapotszedés közben énekelt blues) és a precíz death metál elegyéből építkezik, sok helyen mehetne félre, de Manuel Gagneux nem lőtt mellé. A rafkós elektronikával és a már-már vudus kántálással megspékelt számok gyönyörűen összeállnak. Az egyetlen baj a lemez rövidsége (alig hosszabb 20 percnél).

Ezt némileg kompenzálva az idén kiadott Stranger Fruit már 16 számmal támad, hossza az egy órát nyaldossa. A számok kidolgozottabbak, mélyebbek, de mivel a koncepció nem új, akkorát már nem tud ütni, mint a Devil Is Fine. Viszont több lehetőség volt komolyabb gitárriffekre, (például a Row Rowban), sejtelmesebb, sötétebb hangulatra, (Ship On Fire, Stranger Fruit), egy kicsit több noise-ra (Waste, Built On Ashes), egy kis synthwave-re (The Fool). Közben visszaköszön a delta-blues a Gravedigger’s Chantban. A klipje előtti Intróban sokan Logan Pault, az öngyilkosokról videózó youtubert vélték cameóként felfedezni, ahogy az akasztott embert nézi. (Nem ő az). Az album méltó követője a Devil Is Fine-nak, ami kész szerencse, mert egy 24 perces anyag loopolását elég könnyű megunni.

 

A zenekarhoz kapcsolódó hír, hogy nemrég lezárult az akció, mely miszerint bárki, aki magára tetováltatja az együttes logóját, ingyen merchandise-hoz jut. Miután nyolcan is jelentkeztek, Manuel lefújta a dolgot, mondván, ő azt hitte, a kutya se fogja meglépni ezt, és egyébként sincs értelme azokat bátorítani, akik nem feltétlenül értik a szimbolikát.

A keddi koncerten a bemelegítésért a NYOS felel, kapunyitás 7-kor. Jegyeket itt lehet venni, további infók a Facebook-eseményben. Itt pedig lehet játszani egy párosjegyért:

Játék

Melyik zenekar volt a fő fellépő a Dürer májusi, death metal-fesztnek is beillő eseményén? – kérdeztük. (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Six Feet Under.)

A megfejtéseket november 13-án, kedden délután 1-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Zeal tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest választottunk, akik másodmagával ingyen mehet az esti Zeal & Ardor-koncertre, az Akváriumba: Páva Attilát. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a buliba bejutás módját.