Riadót fújnak a zenészek

// 2020-03-09

A Budapest Park új youtube-os és facebookos sorozatában.

Egyre több fesztivál, zenész és hely emeli tevékenységei fősodrába a környezetvédelmet és -tudatosságot, a Sziget Fesztivál például nemrég már a második ilyen nemzetközi díját kapta.

Most a Budapest Park indított 7 részes sorozatot a Youtube-on és a Facebookon Warming! Warming – Zenészek ökoforradalmi sorozata címmel. Az egyes részek témái a közlekedés környezetszennyező hatásait, a műanyag-felhasználást, a fenntartható divatot járják körbe.

A sorozatban a Follow The Flow, Schoblocher Barbi (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (The Biebers), Farkasházi Réka (Farkasházi Réka és a Tintanyúl), Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) szerepelnek. A lényeg a klímatudatos szemlélet erősítése, illetve a mindennapi praktikák bemutatása.

Ezen túl a Park az idei szezonjában csökkenti a pet-palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett náluk is repohár lesz, ráadásul más budapesti helyekkel egy közös tokent lehet majd használni: a vendégek a hálózat tagjainál kiválthatják a repoharukat 300 forintért, amiért távozáskor egy tokent kapnak, ezért pedig a többi helyen bármikor új repoharat kaphatnak.

A Parkban évek óta szelektíven gyűjtik és kezelik a hulladékot, és tavaly már csak kifejezett kérésre adtak. Mindezek mellett napelemeket és szélturbinákat is telepítenek majd, illetve a 10 Millió Fa közösséggel tervezik a hely környékét még zöldebbé tenni, továbbá az idei merchandise-kollekciót figyelembe veszik a környezettudatosságot, valamint alapvető szempont, hogy az előző évi színpadi molinókat is újrahasznosítsák.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




A Sziget is rajta van a zöldségen: